Home Region Pripiti Vučić: Popio sam oko 100 čaša vina

Pripiti Vučić: Popio sam oko 100 čaša vina

0

Zvaničnici zemalja regije okupili su se jučer u Beogradu na otvaranju samita inicijative Otvoreni Balkan gdje je u sklopu početka samita održan i sajam pod nazivom “Vinska vizija Otvorenog Balkana”. No, čini se kako su se neki zvaničnici na ovom događaju malo više opustili.
U stilu pravog domaćina, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ugostio je lidere Albanije, Sjeverne Makedonije i Crne Gore na ovom sajmu, gdje su mogli uživati u degustiranju domaćih vina.

Prolazeći od štanda do štanda i degustirajući vina, Vučić je u jednom trenutku bio vidno pripit, ali se u televizijskim prijenosu pohvali kako može mnogo da popije.

“Nemoj više, brojali su mi ljudi, više od 100 čaša sam popio, to što meni nije ništa, to je druga stvar, ja dolazim opet u subotu”, hvalio se predsjednik Srbije u televizijskom prijenosu.

Tokom obilaska, “veseli” Vučić je imao raspravu i sa svojom savjetnicom za medije Suzanom Vasiljević koja mu je pokušala uzeti čašu s vinom.

“Želi da proba vino. Boji se da pijem puno. Uredu je”, rekao je Vučić okupljenima.

Iako je savjetnica nakon što je probala vino čašu vratila na štand, Vučić je insistirao da mu vrate čašu.

Mediji u Srbiji prenose kako je Vasiljević u jednom trenutku pokušala da uhvati Vučića za ruku, ali se on izmakao i jednim pogledom joj pokazao da se skloni od njega, što je ona na kraju i učinila.

Osim zemalja koje su uključene u inicijativu Otvoreni Balkan, na samitu u Beogradu prisustvovat će i predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija.

Samit u Beogradu uveličat će i ministar vanjskih poslova Turske, Mevlut Cavusoglu.

“Vino zbližava ljude i ovaj sajam je samo konkretizacija našeg povezivanja u okviru inicijative Otvoreni Balkan”, poručio je ranije tokom dana Vučić.

Iako nije poznato kakve će konkretno rezultate iznjedriti novi samit zemalja, u jednu stvar ne treba sumnjati. Na sastanku će vjerovatno svi, ako je suditi prema uvodu u samit, imati problem s glavoboljom.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here