Home Vijesti Prodato više od milion ulaznica za Svjetsko prvenstvo fudbalerki

Prodato više od milion ulaznica za Svjetsko prvenstvo fudbalerki

0

CIRIH – Svjetska fudbalska federacija (FIFA) saopštila je danas da je prodato više od milion ulaznica za Svetsko prvenstvo za fudbalerke koje počinje sljedećeg mjeseca u Australiji i na Novom Zelandu.

Predsjednik FIFA Đani Infantino saopštio je da je do petka ujutru po lokalnom vremenu u Sidneju prodato 1.032.884 ulaznica.
“Drago mi je da podijelim sa svijetom da je FIFA prešla brojku od milion prodatih ulaznica. Ostalo je više od mjesec do početka, a to znači da je ovaj šampionat na putu da postane najposjećenije Svjetsko prvenstvo za fudbalerke u istoriji”, rekao je Infantino.
Na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu za fudbalerke, koje zajednički organizuju Australija i Novi Zeland, učestvovaće 32 reprezentacije, u odnosu na 24 sa prethodnog šampionata u Francuskoj. Biće odigrano ukupno 64 utakmice tokom turnira.
Svjetsko prvenstvo počinje 20. jula u Oklendu, a finale je na programu 20. avgusta u Sidneju. Titulu će braniti dvostruki uzastopni šampion, reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država.
Adblock test (Why?)