Home Sport PROMJENA PRAVILA U Australiju će moći i nevakcinisani, ali po posebnim uslovima

PROMJENA PRAVILA U Australiju će moći i nevakcinisani, ali po posebnim uslovima

0

MELBURN – Iako se činilo da nevakcinisani teniseri i teniserke neće moći da igraju na Australijen openu, nakon što je država Viktorija uvela obaveznu vakcinaciju za sve profesionalne sportiste, stiže vijest da se situacija neočekivano promijenila u korist onih koji ne žele da prime vakcinu protiv korona virusa.
Naime, američki novinar Ben Rotenberg objavio je na Tviteru nalogu tajni “imejl” koji je Tenis Australija poslala WTA i u kom stoji da će nevakcinisani igrači ipak moći da nastupe na Melburnu ali da će morati da idu u karantin 14 dana.
U mejlu se navodi da će nevakcinisani igrači morati da imaju negativan PCR test 72 sata prije odlaska u Australiju i da se podvrgnu redovnom testiranju dok su u zemlji, dok vakcinisani igrači neće morati da budu u karantinu.
Doduše, Rotenberg je istakao da bi pravila mogla ponovo da se promijene na osnovu upustava državne ili savezne vlade, dok čelnici AO i dalje vode “žestoke” pregovore sa viktorijanskom vladom.
Podsjetimo, tokom posljednjih nekoliko dana digla se velika frka oko organizacije AO, odnosno ko će sve od igrača i igračica uopšte doći na prvi Grend Slem turnir. To se posebno odnosilo na Novaka Đokvoića koji nije želio da otkrije da li se vakcinisao, ali je poručio da mu ne bi bio problem da ne brani titulu u Melburnu.
– Neće samo teniseri nedostajati, već i teniserke. Više od trećine profesionalnih tenisera i teniserki nije potpuno vakcinisano – pisao je nedavno australijski Herald San koji je otkrio da je do sada među teniserima vakcinisano oko 65 odsto, a među teniserima 60 odsto.
Adblock test (Why?)