Home Biznis PROMO / Novi proizvod koji zagrijava duhan u BiH: Lil Solid 2.0,...

PROMO / Novi proizvod koji zagrijava duhan u BiH: Lil Solid 2.0, IQOS-ov “mali brat”

0

Prije gotovo tri godine, uređaj za zagrijavanje duhana, IQOS, predstavljen je u Bosni i Hercegovini. Ova nova kategorija uređaja napravljena je kako bi se kod pušača smanjilo izlaganje hiljadama materija koje se stvaraju sagorijevanjem duhana, a pomoću tehnologije zagrijavanja, koja ne gori i ne emitira dim.

Početkom ovog mjeseca je u Bosni i Hercegovini pušten na tržište novi proizvod koji zagrijava duhan. Lil Solid 2.0, podržan od strane IQOS-a, iako mali veličinom i izuzetno lagan – teži samo 99 grama – ima sve performanse proizvoda koji zagrijava duhan.

Za razliku od IQOS-a, lil Solid 2.0 zagrijava duhan pomoću igle, koja ulazi u duhansko punjenje. Ipak, tehnologija je ista: zagrijavanje, ne sagorijevanje. Ovo znači da se duhansko punjenje zagrijava na temperaturi koja je daleko niža od temperature na kojoj duhan sagorijeva, čime se izbjegava nastajanje hiljade štetnih supstanci koje se nalaze u duhanskom dimu.

Iako je lil Solid manji, promjene koje se odnose na njegovu bateriju su solidne: on dozvoljava 25 korištenja samo sa jednim punjenjem, te tri uzastopna korištenja, a svako korištenje može trajati do pet minuta. Lil Solid je praktičan za upotrebu, jer sve što je potrebno je pomjeriti zaštitni poklopac kako bi se umetnulo duhansko punjenje, nakon čega je spreman za korištenje.

Lil Solid 2.0 se može također smatrati IQOS-ovim “manjim bratom” ili ekonomičnijom varijantom uređaja za zagrijavanje duhana. IQOS je uveo lil Solid na evropska tržišta, a u BiH je došao početkom februara ove godine.

Adblock test (Why?)