Home Vijesti Promotivna vožnja turističkim “Bir bajkom”

Promotivna vožnja turističkim “Bir bajkom”

0

DOBOJ – Turističko vozilo za panoramsko razgledanje Doboja večeras je krenulo u promotivnu vožnju u kojoj je učestvovala i ministar porodice omladine i sporta Republike Srpske Selma Čabrić.

Čabrićeva je pohvalila novu turističku ponudu u ovom gradu, za koju je rekla da je idealna i za manju djecu koja sa roditeljima mogu da se upoznaju sa znamenitostima grada.
“Drago mi je što će građani i svi koji dođu u grad Doboj imati priliku da se provozaju i da obiđu znamenitosti”, izjavila je novinarima Čabrićeva i poručila da će Vlada Republike Srpske uvijek podržati ovakve projekte.
Vlasnik turističkog vozila “Bir bajk” Dario Đurić rekao je da ovo vozilo može da primi 15 gostiju i spada u kategoriju bicikala sa maksimalnom brzinom od 25 kilometara na čas i pomoćnim elektičnim motorom od 3,5 kilovata.
“Ko hoće da pedala može i da pedala”, rekao je Đurić i naveo da vožnja “Bir bajkom” polazi iz Parka narodnih heroja, te da se vozi trasom od oko šest kilometara, kojom su obuhvaćene sve znamenitosti ovog grada.
Zamjenik gradonačelnika Doboja Slavko Kovačević izrazio je zadovoljstvo što je Gradska uprava podržala novu turističku ponudu za koju smatra da će privući pažnju sugrađana i gostiju.
Odbornici Skupštine grada su na sjednici, koja je održana 29. juna, usvojili odluku o obavljanju posebnog prevoza za panoramsko razagledanje grada do 31. oktobra.
Vožnja je predviđena trasom od Parka narodnih heroja, kao polazištem, te ulicama Hilandarska – Vidovdanska – Kralja Aleksandra – Nemanjina – Svetog Save – Kneza Miloša – Jug Bogdana – Cara Dušana – Hilandarska.
U odluci je navedeno da se trasa može u mijenjati u skladu sa potrebama.
Adblock test (Why?)