Home Vijesti Prva tema sjednice Parlamenta da bude smanjenje akciza

Prva tema sjednice Parlamenta da bude smanjenje akciza

0

U ovom trenutku najvažnije je zaštiti minimum standarda stanovništva da ne dođe od siromaštva, a ja sam spreman otići na sjednicu Parlamenta BiH ako će se na njoj raspravljati o smanjenju akciza, nameta na hranu i PDV-a, izjavio je predsjednik SDS Mirko Šarović.

On kaže da je prava tema za sjednicu Parlament BiH kako zaštiti građane da ne budu gladni.

„Odlazak na jednu ovakvu sjednicu ne bi predstavljao kršenje zaključka Narodne skupštine Republike Srpske, jer je navedeno da postoje izuzeci kada se može učestvovati u radu zajedničkih institucija kada je u pitanju opšti interes, ili da se spriječi neka štetna odluka za Republiku Srpsku“, pojašnjava Šarović.

Ukoliko tema te sjednice, dodaje Šarović, budu suštinska životna pitanja od opšteg interesa za život, bez neke druge političke pozadine, ja sam spreman da dam u tome svoj doprinos.

On kaže da je aktuelna vlast potpuno nespremna dočekala trenutnu ekonomsku situaciju.

„U ovom trenutku jedini način da se nešto značajnije pomogne ekonomiji je skidanje akciza na gorivo. To je jedna od osnovnih mjera, a po mom mišljenju potrebno je i smanjenje PDV na neke osnovne životne namjernice“, istakao je Šarović.

Govoreći o poslednoj sjednici Predsjedništva BiH Šarović je izrazio sumnju da je Dodikovo napuštanje ove sjednice bilo dio unaprijed smišljenog scenarija.

„Možda je namjerno otišao da ne bi bio u iskušenju da povuče vitalni nacionalni interes. To je varijanta ja ću da odem pa da onda napadnem ovu drugu dvojicu, jer je to bolja lagodnija pozicija . Tako Dodik nije morao povlačiti vitalni nacionalni interes, ali je zato osuo paljbu po Šaroviću, SDS-u i nekim drugim, koji ne razumiju taj veliki čin bježanja iz Predsjedništva“, kazao je Šarović.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here