Home Vijesti Pumpadžije kažnjene sa 1,84 miliona

Pumpadžije kažnjene sa 1,84 miliona

0

Tržišna inspekcija izrekla je kazne od više 1.847.300 maraka benzinskim pumpnim stanicama (BPS) u Republici Srpskoj na kojima su utvrdili nepravilnosti.

Kako je saopšteno iz Republičke uprave za inspekcijske poslove ove kazne su izrečene u vanrednim kontrolama na pumpama od marta do kraja jula, te u kontrolama od 15. avgsuta pa do danas.

“Izvršena je 181 vanredna kontrola, od čega je čak u 115 slučajeva utvrđene nepravilnosti na osnovu čega su postupajući inspektori izdali 230 prekršajnih naloga, čija vrijednost premašuje 1.672.000 KM”, saopšteno je iz Republičkog inspektorata.

Kako su naveli, poslije kraće pauze izazvane ispunjavanjem obaveza iz drugih oblasti koje pokriva ova inspekcija pojačane kontrole BPS u Republici Srpskoj su krenule ponovo od 15. avgusta.

“U proteklih 15 dana izvršeno je 30 kontrola i u 19 slučajeva utvrđene su određene nepravilnosti na osnovu čega su inspektori izdali 38 prekršajnih naloga u vrijednosti od 175.300KM”, navode iz Inspekorata.

Kako dodaju, kontrole će se kontinuirano vršiti kako na BPS tako i u većim trgovačkim centrima, a sve u cilju povoljnijeg i tačnijeg praćenja prometa i formiranja cijena.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here