Home Sport Putinu oduzet crni pojas u tekvondou

Putinu oduzet crni pojas u tekvondou

0

MOSKVA – Ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu oduzet je počasni crni pojas u tekvondou zbog napada njegove zemlje na Ukrajinu, saopštila je Svjetska tekvondo federacija.

Tekvondo federacija sa sjedištem u Seulu je, pozivajući se na svoj moto “Mir je dragoceniji od trijumfa”, osudila rusku vojnu akciju u Ukrajini, navodeći da “brutalni napadi na nevine živote” predstavljaju narušavanje sportskih vrijednosti poštovanja i tolerancije, prenosi agencija Rojters.
– S tim u vezi, Svjetska tekvondo federacija je odlučila da oduzme počasni crni pojas 9. dana koji je dodijeljen gospodinu Vladimiru Putinu u novembru 2013. godine – navodi se u saopštenju upravnog odbora federacije.
Ta organizacija će se pridružiti i Međunarodnom olimpijskom komitetu u zabrani isticanja ruske zastave i intoniranja ruske himne na svim međunarodnim takmičenjima.
Ovakva odluka je donesena nakon što je Međunarodna džudo federacija u nedjelju saopštila da će suspendovati Putinov status počasnog predsjednika i ambasadora “u svjetlu tekućeg ratnog sukoba u Ukrajini”.
Druge sportske organizacije poput FIFA i UEFA suspendovale su sve ruske selekcije i klubove iz takmičenja.

Prethodni tekstJedna osoba poginula, tri povrijeđene u granatiranju Harkova

Sledeći tekstSrpske kamiondžije ne mogu da napuste Ukrajinu: Borba za život

Adblock test (Why?)