Home Vijesti Radionica za violiniste osnovnih i srednjih škola u Banskom dvoru

Radionica za violiniste osnovnih i srednjih škola u Banskom dvoru

0

BANJALUKA – Majstorska radionica za violiniste osnovnih i srednjih škola pod nazivom “Radost sviranja” koju če voditi banjalučka violinistkinja, pedagog i kompozitor mr Natalija Todorović biće održana u Vijećnici Banskog dvora 13. i 14. maja.

“Cilj radionice je omogućiti violinistima razvoj tehnike i interpretacije i ukazati na načine vježbanja koji daju bolje rezultate. Na radionicu  se prijavilo  preko  40  učenika  aktivno ili kroz predavanja, kao i  sedam nastavnika iz Muzičkih škola iz Banjaluke, Prijedora, Prnjavora i Gradiške”, saopšteno je iz Kulturnog centra Banski dvor.
Gost radionice biće profesorica violončela Vanja Trubajić.
Natalija Todorović rođena je u Banjaluci 1985. godine gdje je završila Osnovu i Srednju Muzičku školu “Vlado Milošević” u klasi prof. Dušana Šestića i Svetlane Šeršukove (Moskva).
Diplomirala je 2007. godine sa najvišom ocjenom u klasi prof. Uroša Pešića, a magistrirala 2011. godine u klasi prof. Maje Jokanović na Akademiji umjetnosti u Banjaluci, takođe sa najvišom ocjenom.
Kao student bila je stipendista fondacije za najbolje studente “Milan Jelić”, “Petar Kočić”, stipendista Austrijske Barokne Akdemije u Gmundenu.
Tokom dosadašnjeg školovanja učestvovala je na mnogobrojnim takmičenjima, festivalima i osvojila.veliki broj nagrada,priznanja i povelja.
Todorovićeva već 16 godina radi kao profesor violine u Muzičkoj školi “Vlado Milošević” u Banjaluci i ima veoma zapažene pedagoske rezultate, te veliki broj nagarada sa učenicima kako na Republičkim tako i Međunarodnim festivalima i takmičenjima.
Deset godina je svirala na violini istaknutog Banjalučkog kompozitora i etnomuzikologa Vlade Miloševića koju joj je Akademija u Banjaluci dala na korištenje kao talentovanom studentu.

Adblock test (Why?)