Home Vijesti RASKRINKANA PREVARA: „Srpska mama iz Njemačke“ je Ruskinja iz Humanitarnog centra u...

RASKRINKANA PREVARA: „Srpska mama iz Njemačke“ je Ruskinja iz Humanitarnog centra u Nišu

0

Društvenim mrežama dijelio se video snimak u kojem se iznose lažne informacije da djeca u Njemačkoj moraju da se oblače u odjeću suprotnog pola da bi saznala kojeg su pola.

“Srpska mama iz Njemačke”, koja je navodno platila kaznu jer je odbila da sinu obuče haljinu, u stvari je Ruskinja zaposlena u ruskom Humanitarnom centru u Nišu, objavio je na Tviteru član Glavnog odbora Srpske napredne stranke Dragan Šormaz.

Šormaz tvrdi da je navodna mama iz Njemačke Ruskinja koja je već napustila Srbiju u strahu od hapšenja na zahtjev Njemačke zbog neistina koje je iznijela u snimku.

Izvjesni Ivica Božić, koji je na Tviteru i postavio snimak „sestre Milke“ iz Njemačke, odgovorio je Šormazu da se čuo sa njom i da je ona i dalje u Srbiji.

„Nije nikakav špijun. Sljedeći put dobro provjerite o kome i o čemu se radi. Uskoro ćemo dati još više podataka, a do tad se još malo blamirajte“, napisao je ovaj korisnik Tvitera.

Društvene mreže su posljednjih dana preplavljene komentarima na račun navodne „srpske mame iz Nemačke“, koja je u videu najavila da se vraća u Srbiju pošto je u Njemačkoj morala da plati kaznu jer je odbila da svom sinu obuče haljinu.

Kako je ispričala žena sa snimka, iz ministarstva obrazovanja Njemačke je stiglo pismo da djevojčice treba da obuku mušku garderobu, a dječaci haljine i da tako dođu u školu, a sve sa ciljem kako bi djeca saznala da li su muškog ili ženskog roda. Pošto je, navodno, rekla učiteljici da ne želi sina da obuče u haljinu, platila je kaznu od 263 evra, i zbog toga je kaže odlučila da se vrati u Srbiju.

Ovaj snimak pojavio se na društvenim mrežama uoči održavanje Evroprajda u Beogradu, protiv kojeg se čuju sve glasnija protivljenja desničarskih grupa. U opisu videa se navodi da „uslovljavanje koje je ona imala u EU neće proći u Srbiji“.

Donosimo i komentare ljudi koji žive i rade u Njemačkoj:

“Jedna od većih gluposti za koju sam čuo. Ne postoji mogućnost u NJemačkoj da neko natjera dijete da nešto obuče. Tvrdnje koje je iznijela ova gospođa su nebuloze. Sve i da neko to pokuša, a dijete odbije, pa “ministarstvo” insistira i nekoga kažnjava, radilo bi se o teškom kršenju prava djeteta, što bi u konačnici dovelo do sudskog spora protiv države i ministarstva. Da ne pominjemo uključivanje ultradesničarskih i homofobnih organizacija, proteste širom zemlje itd… Prve društvene mreže bi gorile, odavno. I na kraju, da izbijemo i argument “gej medija i lobija”, ko bi ućutao nas koji dolazimo sa Balkana? Ovo je najobičniji spin”

“Ne mogu zamisliti da se takvo nešto ovdje desi. I da se desi, bio bi to veliki bauk i sudski vrlo lako rješivo (u korist djeteta, naravno).”

“Radim u jednoj školi u Berlinu. Ovo o čemu ona priča u videu ne postoji. Da li dječaci mogu da obuku haljinu? Naravno. Da li ih Senat (ne ministarsvo) za omladinu tjera na tako nešto? Ne”.

“Nikad čula za bilo šta slično, a radim sa našim ljudima iz cijele Njemačke i zbog posla pratim gotovo sve naše FB. grupe u Njemačkoj. Ne vjerujem šta žena priča. Meni je ovo nemoguće. Jedino što je ovdje tema, jeste da ohrabruju djecu da već sa 10-13 godina “istupe” i prihvate svoju seksualnost, da ne kriju ako su gay i da druga djeca prihvate drugare koji su različiti. Mislim da se tako olakša pubertet toj djeci, a i ne trpe onda razna zlostavljanja kao kod nas. Tako da, ako bolje razmislim, jedino je moguće da se dječak u školi izjasnio kao gay i da želi da nosi haljinu, a da roditelji u ovom slučaju to ne prihvataju”.

Mnogi su na društvenim mrežama izjavili da je snimka namještena, a jedan od njih je i novinar Deutsche Wellea Nemanja Rujević koji je cijelu situaciju nazvao idiotizmom.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here