Home Banjaluka Raspisan konkurs za studentske stipendije

Raspisan konkurs za studentske stipendije

0

U okviru programa podrške mladima, Gradska uprava Banjaluka raspisala je konkurs za dodjelu gradskih stipendija studentima prvog ciklusa na visokoškolskim ustanovama.

Kako su naveli, konkurs je otvoren 30 dana, a studenti će moći da se prijave za jednu od tri vrste stipendija, i to: prema socijalnom statusu, za uspjeh na studiju i za deficitarna zanimanja.

“Najviši novčani iznos predviđen je za studente koji su izabrali neke od deficitarnih zvanja, i to mjesečno od 260 KM. Stipendije koje se dodjeljuju prema socijalnom statusu i uspjehu na studiju, mjesečno iznose 150 KM”, poručili su iz Gradske uprave.

Prema ovogodišnjim pravilima, u deficitarne studije svrstani su: Elektroenergetika i automatika – diplomirani inženjer elektrotehnike – 240 ECTS – Elektroenergetika i automatika; Fizika, nastavni smjer – diplomirani profesor fizike – 240 ECTS i Matematika i informatika, nastavni smjer – diplomirani profesor matematike i informatike – 240 ECTS.

“Podsjećamo da su od ove školske odnosno akademske godine stipendije uvećane, a za ove namjene iz budžeta ukupno za učenike i studente biće izdvojeno 1,8 miliona KM. Nedavno su isplaćene sve gradske stipendije za studente za akademsku 2021/2022. godinu”, rekli su u Gradskoj upravi.

Kompletan konkurs za studentske stipendije, možete pogledati OVDJE.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here