Home Vijesti Ruska firma koja stoji iza lanca Mere povećala kapital

Ruska firma koja stoji iza lanca Mere povećala kapital

0

Kompanija EKSPERTTORG d.o.o. Sarajevo, koja stoji iza trgovačkog lanca Mere, povećala je kapital.

Društvo je kapital gotovo udvostručilo i on sada iznosi 682.673,02 KM, izvještava Indikator.ba.
Da li društvo povećava kapital s namjerom da i dalje posluje, ili mu je potreban da bi zaključio projekt u Bosni i Hercegovini, zvaničnih potvrda nema.
U februaru ovaj lanac je, samo devet mjeseci nakon otvorenja, zatvorio prodajne centre u Istočnom Sarajevu, Prijedoru i Doboju, nakon čega se postavilo pitanje o sudbini njegovog daljeg prisustva u BiH. Zvaničnog obrazloženja zašto su objekti zatvoreni nije bilo.
Društvo i dalje ima upisane podružnice koje je registrovalo još 2021. godine – u Istočnom Sarajevu, Banjaluci, Bijeljini, Doboju i Prijedoru.
Osnivači EKSPERTTORG-a su ruski državaljani Sergey Shnayder, koji ima udio u kapitalu od 63 odsto, Andrey Shnayder, koji posjeduje 12 odsto, te Evgenii Pshenitsyn i Valeriy Iakovlev sa 20 odsto, odnosno 5% udjela.
Plan ruskog trgovca bio je da u BiH otvori 50 do 80 prodavnica, odnosno da ima barem po jedan prodajni objekat u svakom gradu u BiH koji ima više od 50.000 stanovnika, ali je početkom ove godine došlo do iznenadnog prekida poslovanja.
Iz firme su na društvenim mrežama tada objavili da zatvaraju projekat u BiH.
 

Adblock test (Why?)