Home Biznis Šansa za zaposlenje mladih i žena u kompanijama iz oblasti trgovine i...

Šansa za zaposlenje mladih i žena u kompanijama iz oblasti trgovine i ugostiteljstva u KS

0

Udruženje poslodavaca Federacije BiH (UPFBiH) započelo je implementaciju projekta „Obuka/kurs engleskog jezika i informatike za žene bez obzira na godine i nezaposlene mlade u oblasti trgovine i ugostiteljstva“ u saradnji s Federalnim zavodom za zapošljavanje.

Cilj projekta je obuka 45 nezaposlenih žena i mladih za engleski jezik i informatiku s mogućnošću, nakon završetka obuke, zaposlenja u kompanijama iz oblasti trgovine i ugostiteljstva na području Kantona Sarajevo za poznatog poslodavca. saopćeno je iz UPFBiH.

Obzirom da je cjeloživotno učenje veoma bitno za razvoj svakog pojedinca, posebno za osobe koje traže posao, poznavanje engleskog jezika i rada na računaru su imperativ u današnjem vremenu. Sticanje nova znanja i vještine je nužno kako bismo bili konkurentni na tržištu rada.

S tim u vezi, Udruženje poslodavaca FBiH u saradnji sa Federalnim zavodom za zapošljavanje će u narednom periodu organizovati obuku za nezaposlene mlade i žene bez dobnog ograničenja potpuno BESPLATNO.

Pored vrhunskih profesora, polaznicima će na kursu engleskog jezika biti dostupni besplatni udžbenici te će kroz kurs informatike polaznici imati priliku obuku vršiti na novoj računarskoj opremi i obuka će se odvijati po principu jedan polaznik- jedan računar.

Prilikom obuke iz engleskog jezika obuka će se odvijati u dvije skupine odnosno napredni i početni nivo dok će se za obuku informatike provoditi osnovna obuka (MS Windows i MS Office).

– Pozivamo i ovim putem sve zainteresovane nezaposlene osobe (koje se nalaze na evidenciji općinskih biroa za zapošljavanje) da se prijave Udruženju poslodavaca FBiH putem e-maila Adblock test (Why?)