Home Vijesti Šćepanu Aleksiću nagrada za životno djelo

Šćepanu Aleksiću nagrada za životno djelo

0

NOVI SAD – Poznati hercegovački novinar i publicista Šćepan Aleksić dobitnik je nagrade “Dimitrije Davidović” iz oblasti medija i novinarstva za životno djelo, koju dodjeljuje Udruženje novinara Vojvodine i novih medija.

Nagradu je, kako nam je kazao i sam Aleksić, dobio za svoj novinarski rad tokom Odbrambeno-otadžbinskog rata.
“Tih ratnih godina sam bio dopisnik novinske agencije Tanjug, rukovodilac Pres-centra Hercegovačkog korpusa VRS i uređivao sam ratni list Hercegovačkog korpusa. Zbog toga nagradu prihvatam na poseban način i ne smatram da je to samo moja, nego i nagrada svih Hercegovaca i cijele Hercegovine. Da nije bilo njih, ne bih mogao za vrijeme rata napisati toliko tužnih, ali i priča i reportaža o onoj hrabroj Hercegovini i junačkim pogibijama hercegovačkih boraca”, kazao je Aleksić, podvukavši da je nagrada posvećena upravo tim hercegovačkim junacima, što je, kako vjeruje, i žiri imao u vidu kada mu je dodijelio.
Svečano uručenje nagrada upriličeno je u Arhivu Vojvodine, a nagrade dobitnicima uručili su Željko Savić, predsjednik Upravnog odbora, i predsjednik žirija dr Žarko Dimić, dok je nagradu u ime svog oca preuzeo Šćepanov sin Damjan Aleksić, koji studira u Novom Sadu.
Pored Šćepana Aleksića, nagradu za životno djelo ove godine dobili su i novinari Milada Popović, Radomir Čubranović i Milomir Marić.

Adblock test (Why?)