Home Vijesti Selektor Portugala osuđen, Savez isto povezan

Selektor Portugala osuđen, Savez isto povezan

0

Selektor fudbalske reprezentacije Portugala, Fernando Santoš osuđen je pred tamošnjim pravosuđem zbog utaje poreza. Kako prenosi portugalski dnevnik “Sabado”, sud je presudio u korist poreske uprave, a u skandal je umiješan i Fudbalski savez Portugala.

Naime, Santoš je svoju platu, koju mu je isplaćivao FS Portugala, primao preko kompanije koju je sam osnovao, pod nazivom “Femacosa”. Na taj način osigurao je da plata manje poreza, a za kaznu mora nadoknaditi 4.64 miliona evra.
Istu sumu novca već je platio FS Portugala, a Santoš tvrdi da nikada nije ništa krio od portugalske poreske uprave i da je vlasnik kompanije postao prije nego što je uopšte postao selektor Portugala.
Dodao je i da se na ovakav potez odlučio uz konsultacije sa pravnicima koji su tvrdili da radi legalnu stvar. Ipak, istakao je da će se pridržavati preporuka suda i platiti kaznu.
Podsjetimo, Portugal je jedan od rivala reprezentacije BiH u predstojećim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a u grupi sa “Zmajevima” su i selekcije Islanda, Luksemburga, Slovačke i Lihtenštajna, prenosi “Klix”.
Adblock test (Why?)