Home Vijesti Snijeg u zadnji čas spasava zimsku sezonu

Snijeg u zadnji čas spasava zimsku sezonu

0

JAHORINA, VLAŠIĆ – Prve pahulje snijega u ovoj godini pale su prije nekoliko dana na bosanskohercegovačkim planinama i u zadnji čas spasavaju zimsku sezonu te skijaši sada uživaju u čarima prave zimske idile.

Kako je za “Nezavisne novine” kazala jedna Banjalučanka koja trenutno boravi na olimpijskoj ljepotici Jahorini, uslovi za skijanje su idealni.
“Snijeg pada već nekoliko dana. Svakim danom su sve bolji uslovi za skijanje i posjetioce na planini. Prethodnih dana temperatura je bila u plusu, ali sada već polako počinje da ide u minus, što je idealno”, kazala je ona.
Prema njenim riječima, u funkciji su i gondole, koje nisu radile prethodnih dana.
“Na planini je primjetan veliki broj skijaša. Takođe, uslovi za noćno skijanje su fantastični”, kazala je ona.
Na Jahorini snijeg uveliko pada te je trenutno njegova visina oko 45 centimetara, a u funkciji je 12 ski-staza, kao i gondole “Poljice” i “Partizan”, te šestosjed “Ogorjelica” i ski-lift “Oštra glava”, a radno vrijeme ovih ski-destinacija je od devet do 16 časova.
Kako je prethodno objavljeno na zvaničnoj veb-stranici Olimpijskog centra “Jahorina”, otvoren je i ski-vrtić “Poljice”.
Olimpijski centar “Jahorina” za zaljubljenike u ski-sportove obezbijedio je i noćno skijanje od 18 do 21 čas, a tom prilikom u funkciji su gondole “Poljice” i “Partizan”. Staze su dobro pripremljene zahvaljujući sistemu za vještačko osnježivanje, čije su ekipe radile cijelu noć.
Kako je za “Nezavisne novine” kazala Aldijana Dizdar, portparol Turističke zajednice Srednjobosanskog kantona, trenutno su na Vlašiću idealni uslovi za skijaše.
“Svi ski-liftovi na Vlašiću su u funkciji. Na planini je primjetan veliki broj gostiju, kako domaćih, tako i stranih. Takođe, tu su i gosti koji su imali prethodno zakazane rezervacije za ranije, ali su svoj dolazak prolongirali zbog vremenskih uslova”, rekla je Dizdareva, dodajući da nije moguće uticati na vremenske uslove.
Kako je dodala, snijeg koji je najavljen za naredne dane će dodatno olakšati uređivanje staza.
“Prema vremenskoj prognozi, snijeg će padati narednih nekoliko dana, što će olakšati uređenje ski-staza na planini. Trenutno ima oko 45 centimetara snijega, a temperatura je dosta niža, što omogućava dodatno osnježivanje”, rekla je Dizdareva.
Kako je dodala, na Vlašiću ima dosta skijaša komšija, i to iz Hrvatske, Srbije i Slovenije.
“Vlašić je popularno turističko odredište. Imamo dosta turista koji se redovno vraćaju na našu planinu”, kazala je Dizdareva, dodajući da ove zimske sezone imaju novinu na bebi ski-liftu.
“Ono što je novo jeste da je na bebi ski-liftu postavljena nova moderna pokretna staza, što je omogućilo najmlađima da dodatno uživaju u zimskim radostima, kao i onim početnicima koji će svoje prve ski-korake napraviti baš na našim stazama”, kazala je Dizdareva te dodala da u narednim danima očekuju veći broj gostiju.
Adblock test (Why?)