Home Vijesti Šojgu: Zapad ne haje za gubitke, bore se do posljednjeg Ukrajinca

Šojgu: Zapad ne haje za gubitke, bore se do posljednjeg Ukrajinca

0

MOSKVA – Zapad se ne obazire na gubitke u ukrajinskim redovima i spreman je da ratuje do posljednjeg Ukrajinca, izjavio je danas ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

Kako prenose mediji, Šojgu je podsjetio da je Oružanim snagama Bjelorusije predat operativno-taktički raketni sistem “Iskander-M”, koji može da koristi i konvencionalne i nuklearne rakete.
Odluka Rusije i Bjelorusije o recipročnim mjerama u vojno-nuklearnoj oblasti donijeta je u uslovima izuzetno oštre eskalacije prijetnji na zapadnim granicama ovih zemalja, izjavio je danas ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.
“Bjeloruski vojnici prošli su potrebnu obuku u ruskim školskim centrima”, rekao je Šojgu.
Ministar je obavijestio kolege da je ranije sa ministrom odbrane Bjelorusije potpisao dokumente koji “utvrđuju proceduru za pronalaženje specijalnog skladišta za nuklearno oružje na bjeloruskoj teritoriji”.
“Napominjem da je čitav kompleks mjera organizovan strogo u skladu sa aktuelnim međunarodnim obavezama i ne krši Ugovor o neširenju nuklearnog oružja”, rekao je Šojgu i istakao da ruska strana zadržava kontrolu i odluku o njihovoj primjeni, prenosi “RTCG”.
Prema njegovim riječima, zapadne zemlje primoravaju ukrajinske vlasti da demonstriraju taktičke uspjehe na bojnom polju, pumpajući zemlju oružjem u vrijednosti od više od 65 milijardi dolara.
Adblock test (Why?)