Home Vijesti Spektakl u Banjaluci Stižu Astana, Bardijani i Koratek

Spektakl u Banjaluci Stižu Astana, Bardijani i Koratek

0

Međunarodna biciklistička trka “Beograd – Banjaluka” ove godine biće, bez sumnje, najjača do sada, jer posljednja tri tima koja su potvrdila učešće spadaju u grupu najboljih na svijetu.

Kada se pomenu Astana, Bardijani i Koratek, čak i oni koji površno prate ovaj sport znaju da se radi o elitnim ekipama koje na svaku trku dolaze sa istim ambicijama – da pobijede.
Zato je izuzetno veliki uspjeh organizatora što će se među 25 ekipa na startu u Beogradu naći momci koji brane boje ovih timova, a bilo bi iznenađenje da neki od njih 22. aprila iz Banjaluke ne obnesu majice namijenjene najboljima. Ono što je Real Madrid u fudbalu, to je Astana u biciklizmu – decenijama jedan od najboljih timova svijeta. Pobjede u upečatljivom svjetloplavom dresu bilježili su, između ostalih, današnji menadžer ekipe, olimpijski šampion iz Londona Aleksandr Vinokurov, šampion tri najveće trke na svijetu (“Điro d'Italija”, “Tur de Frans” i “Vuelta”) Alberto Kontador, italijanski as Vinćenco Nibali, te Janez Brajković, Fabio Aru… Danas je član Astane jedan od najboljih sprintera ikada Mark Kevendiš, a tu su i Vinokurovi nasljednici Nikolas i Aleksandre. Za kakav god sastav da se odluči sportski sektor kazahstanskog tima, jasno je da će na drumovima od Beograda do Banjaluke biti prava atrakcija i u grupi najvećih favorita.
Menadžmenti italijanskih timova Bardijani i Koratek već su najavili da dolaze u najjačim postavama, jer će im ova trka biti posljednja provjera za prvi veliki cilj sezone – “Điro”. Imajući u vidu da su odranije na listi četvorostruki uzastopni pobjednici Masovše, te Adrija, Tarteleto, Maloja Pušbajkers i drugi, jasno je da nas od 19. do 22. čeka spektakl na dva točka u svakom smislu.
“Kada vam na trku dođu ovakve ekipe i to bez naknada za učešće, jasno je da ste uradili veliki posao. Naša politika od prvog izdanja je da nikom ne plaćamo da dođe, iako je to praksa i na najvećim trkama. Ono što možemo da ponudimo su vrhunska organizacija, gostoprimstvo i spektakl, a bez lažne skromnosti, očigledno je da smo dobri u svim segmentima čim iz godine u godinu okupljamo jače društvo”, rekao je direktor trke Vladimir Kuvalja.
Prva etapa trke na programu je 19. aprila od Beograda do Bijeljine, druga je dan kasnije od Bijeljine do Vlasenice, koja je i najteža etapa na trci. Treća se vozi od Doboja do Prijedora, a veliko finale je 22. aprila, kada će biciklisti krenuti iz Novog Grada, a na cilj stići u Banjaluci.*

Adblock test (Why?)