Home Promo objave SPORT I HUMANOST U JEDNOM: Meridian uručio novu donaciju Udruženju Pomozi.ba

SPORT I HUMANOST U JEDNOM: Meridian uručio novu donaciju Udruženju Pomozi.ba

0

 

Na adresu Udruženja Pomozi.ba, zahvaljujući kompaniji Meridian i dobroj igri KK Bosna Meridianbet, stiže nova donacija.

Izabranici Dženana Rahimića protivnički  koš „zatrpali su“ trojkama, te će u Fond „Sportisti za život“, za liječenje bh. građana, biti uplaćeno ukupno 1.400 KM.

Podsjetimo, Meridian humanitarnom Udruženju Pomozi.ba za svaku pogođenu trojku „Studenata“ na domaćem terenu donira 100 KM.

– Još jednom potvrđeno je da humanost i sport idu ruku pod ruku, kao i to da sportisti uvijek ostavljaju srce na terenu, a pogotovo kada su dodatno motivisani da pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija. Čestitamo im na rezultatima i na humanosti. Sigurni smo i da promocijom ove akcije podsjećamo na značaj solidarnosti. Naravno, nastavljamo da navijamo za protivničke koševe pune trojki – kažu u Meridianu.

Za bodove i humanost

– Sretni smo što se porodica humanih sportista i sportskih kolektiva širi. Drago nam je kad za podršku imamo ljude koji znaju šta znači pomagati i znaju šta je društvena odgovornost. To je svakako kompanija Meridian koja već izvjesno vrijeme pomaže ljudima u Bosni i Hercegovini kroz naše razne projekte – rekao je Jasmin Ligata, projekt menadžer Udruženja Pomozi.ba.

Mnogo puta uvjerili smo se da sport i humanost idu zajedno, a kada KK Bosna Meridianbet i regionalni lider u industriji igara na sreću udruže snage – rezultati se uvijek poklope.

– Košarkaši su počastvovani što svojom igrom mogu da učestvuju u jednoj ovakvoj akciji. Hvala našem naslovnom sponzoru, koji je kroz košarku i nove donacije još jednom podsjetio ljude zašto je važno da budemo humani i solidarni – rekao je Almir Bradić, predsjednik KK Bosna Meridianbet.

U Meridianu ističu da će nastaviti da promovišu humane vrijednosti i da kroz brojne druge projekte pomažu zajednici.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here