Home Banjaluka Stanari zadovoljni cijenom, ali ne i kvalitetom hrane u menzi

Stanari zadovoljni cijenom, ali ne i kvalitetom hrane u menzi

0

Iako političari u Srpskoj redovno obilaze studentsku menzu i govore da je hrana odlična, studenti ipak kažu drugačije, jer godinama jedu po istom meniju.

Studenti Univerziteta u Banjaluci zadovoljni su cijenom, ali ne i kvalitetom i raznovrsnošću studentske prehrane.

Ponuda menze uglavnom se svodi uvijek na ista jela, kao što je ponedjeljkom i četvrtkom pasulj, utorkom i petkom piletina uz uvijek iste priloge kao što su krompir i riža, te srijedom tjestenina.

Kako je za “Nezavisne” kazao Aleksandar Z., već tri godine se hrani u studentskoj menzi, a nikako nije bilo promjene menija.

“Hrana je ista, jednolična, smatram da bi trebalo meni da se promijeni. Nemam ništa protiv toga da se poveća cijena, ako će i kvalitet hrane biti zadovoljavajući”, rekao je Aleksandar.

Skromna ponuda hrane neovisna je o paviljonu, te ne čudi to što studenti sve više pribjegavaju ishrani u okolnim marketima i prodavnicama gotove hrane.

“Studenti radije biraju da se hrane gotovim jelima iz raznih ekspres restorana nego da posjećuju menzu”, naveo je Marko M. i dodao da je promjena neophodna.

U razgovoru za “Nezavisne” predstavnik studenata banjalučkog Studentskog centra “Nikola Tesla” Marko Ćurko, pak, smatra da u trenutnom periodu inflacije studenti treba da posmatraju cijene obroka u menzi kao dobru stvar, a da će o kvalitetu biti više riječi kada se završi rekonstrukcija trećeg paviljona.

“To treba, jeste i biće prioritet da se taj meni promijeni, na primjer da se dani zamijene ili da bude malo raznovrsnija hrana. Mi smo vršili pritisak na upravu da bude što raznovrsnije, da bude bolje i to će u skorijem periodu biti realizovano, jer ako smo sad uspjeli zadržati cijenu od tri KM treba da nastojimo da bude što kvalitetnija i što bolja hrana”, kazao je Ćurko.

S druge strane, kako navodi direktor Studentskog centra “Nikola Tesla” Dragoslav Topić, do kraja godine neće doći do promjene menija s obzirom na trenutnu situaciju.

“S obzirom na trenutna poskupljenja nismo u mogućnosti da vršimo promjene, te mislim da studenti treba da budu zadovoljni tim što smo zadržali iste cijene hrane u menzi”, rekao je Topić.

Izvor: Nezavisne

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here