Home Vijesti Stiže “Banjalučko ljeto”: Pregršt manifestacija i predivna oaza za odmor za sve...

Stiže “Banjalučko ljeto”: Pregršt manifestacija i predivna oaza za odmor za sve generacije

0

BANJALUKA – Jedno od omiljenih mjesta na kojima Banjalučani provode ljeto, plaža Vrućica biće zvanično otvorena 12. jula, uz bogat prateći program, a biće ozvaničen i početak manifestacije “Banjalučko ljeto” sa početkom u 17 časova, navode iz Gradske uprave.

Ističu da nakon fenomenalnog “Banjalučkog proljeća”, koje je zabilježilo rekordnu posjećenost, i “Banjalučko ljeto” donosi pregršt kulturnih, sportskih i turističkih manifestacija, kako za one najmlađe, tako i za sugrađane treće životne dobi.
“I ovog ljeta sugrađani će imati priliku da se druže s najboljim trenerima u parku ‘Mladen Stojanović’ na treninzima aerobika, joge i plesa, potpuno besplatno. Brojne aktivnosti biće organizovane i na jezeru na Manjači (veliko porodično druženje), zatim u parku “Petar Kočić” i uz Vrbas”, navode iz Gradske uprave.
Napominju da će u Domu omladine, na terasi na krovu, biti organizovan sadržajan i bogat program tokom ljeta u okviru “Vrh scene”, a tu je i niz drugih manifestacija koje grad Banjaluka organizuje ili podržava, poput koncerata koji se održavaju na Kastelu u okviru više festivala i sasvim sigurno zabave neće nedostajati.
Novouređena plaža Vrućica je iznad svih očekivanja, smatra gradonačelnik Draško Stanivuković.
“Jednostavno, sama ljepota ambijenta, kako se rekonstrukcija uklopila u ambijent. Ponosan sam na ono što dobijamo”, kazao je prvi čovjek Banjaluke i dodao da se radovi odličnom dinamikom odvijaju i na izgradnji sportsko-rekreativne zone na dijelu od Gradskog do Zelenog mosta.
“U drugoj polovini ovog mjeseca biće spremne dvije trećine tog prostora kako bi bio dostupan posjetiocima tokom ljeta. U tom dijelu grada Banjaluka će dobiti svoju Kopakabanu”, istakao je Stanivuković.
Tokom ljetnih mjeseci građanima će na raspolaganju biti panoramski autobus, koji pruža mogućnost da Banjaluku upoznaju iz jedne potpuno nove perspektive.
Adblock test (Why?)