Home Vijesti Student medicine biciklom obilazi Evropu, već prešao 6.000 km

Student medicine biciklom obilazi Evropu, već prešao 6.000 km

0

Student medicine Siril Vilbo (22), biciklom obilazi Evropu, a sada se zaustavio u Kikindi, u Srbiji. Mladi Francuz iz rodnog Grenobla biciklom je na proputovanje krenuo u oktobru, prenosi RTV Kikinda.

“Putujem biciklom i cilj mi je da obiđem čitavu Evropu. Želja mi je da vidim što više zemalja i gradova. Studiram medicinu i sada sam napravio pauzu koja mi je bila prijeko potrebna. Studije su teške i trebao mi je odmor. Nikada nisam sam putovao, a kako mi je to oduvijek bila želja, sada je ispunjavam”, navodi on.
U Srbiji je nedjelju dana, posjetio je Donji Milanovac, Belu Crkvu, Vršac, Kikinda mu je posljednja stanica prije odlaska u Mađarsku.
“Srbija je lijepa zemlja i zavolio sam je za ovo kratko vrijeme. Kikinda je lijep grad, naročito mi se dopada gradski trg. Uspio sam da vidim i jednu od najljepših ulica na svijetu. Stvarno je prelijepa, imate utisak da ste u šumi, a ne u gradu”, Sirilova su zapažanja o Kikindi.
Napominje da se zalaže za zdravu životnu sredinu i ekologiju, stoga je na put krenuo biciklom, a ne nekim drugim prevoznim sredstvom. Bicikl je, kaže ekonomično prevozno sredstvo, voziš ga dok imaš snage u nogama i tijelu. Do sada je prešao 6.000 kilometara, u prosjeku dnevno pređe oko 80 kilometara, prenosi Telegraf.
Iz Kikinde odlazi u Mađarsku, a u planu su i Austrija, Češka, Poljska i skandinavske zemlje.

Adblock test (Why?)