Home Crna hronika Suđenje za pokušaj ubistva u svadbenom salonu u Banjaluci

Suđenje za pokušaj ubistva u svadbenom salonu u Banjaluci

0

Sva trojica optuženih koji su učestvovali u napadu na svadbi u Banjaluci u kojem je vojnik Oružanih snaga BiH Siniša Blagojević (31) uboden nožem u oko, imali su noževe kada su krenuli prema njemu.

Ovo je u banjalučkom Okružnom sudu rekao svjedok tužilaštva Dušan Grujičić na suđenju Aleksandru Miletiću (28), te njegovom bratu Anđelu Miletiću (24) i Strahinji Arambašiću (28) iz Banjaluke.

Aleksandra terete za pokušaj ubistva i on je Blagojevića ubo nožem u oko, dok Anđela i Arambašića terete za nanošenje teških povreda vojniku koga su tukli šakama i nogama.

Svjedok Grujičić rekao je da je u svadbenom salonu u Motikama bio okrenut licem prema stolu, gdje su sjedjeli optuženi.

“Vidio sam kada je Aleksandar Miletić ustao i prelazeći prstom preko svog vrata rekao Blagojeviću “Šta gledaš, zaklaću te”. Smirila ga je djevojka i ljudi za stolom. Međutim, on je ubrzo ustao, uzeo nož te krenuo prema stolu, gdje je bio Blagojević”, kazao je Grujičić.

Dodao je da su za njim ubrzo krenuli i Anđelo i Arambašić koji su, kako je vidio, uzeli noževe.

“Aleksandar je prvo krenuo prema Plavšiću, a on se izmakao. Nakon toga je zamahnuo nožem prema Blagojeviću i ubo ga u oko te je ovaj pao. Ubrzo su prišli Anđelo i Arambašić koji su sa Aleksandrom tukli Blagojevića koji je ležao potrbuške”, rekao je Grujičić.

Pojasnio je da je Anđelo sjeo na Blagojevića i opkoračio ga te ga udarao pesnicama i koljenima.

“Arambašić je kleknuo pored Blagojevića i udarao ga pesnicom, dok ga je Aleksandar udarao nogama”, prisjetio se Grujičić.

Kazao je da se ubrzo stvorila velika gužva te su on i kolege digli Anđela sa Blagojevića, a Aleksandar i Arambašić su se sami udaljili.

“Kada smo podigli Blagojevića s poda, šikljao mu je mlaz krvi iz oka. Tri napadača su se negdje izgubila”, kazao je Grujičić.

Istakao je da nije vidio da su Blagojević i njegovo društvo provocirali Miletića i njegovu ekipu. Naglasio je da je ubrzo stigla policija i ekipa hitne pomoći koja je ukazala pomoć Blagojeviću i odvezla ga.
Vještačenje

Optuženi Aleksandar Miletić u vrijeme napada na Blagojevića bio u stanju smanjene uračunljivosti, ali ne bitno.

“Sposobnost optuženog da shvati značaj djela i upravlja postupcima bile su smanjene do bitno, ali ne i bitno”, rekla je Sanja Vukadinović-Stojanović, vještak tužilaštva, specijalista psihijatrije i subspecijalista sudske psihijatrije, piše Glas Srpske.

Pojasnila je da je optuženi sklon impulsivnom reagovanju i ima nizak prag tolerancije na frustracije te da je u vrijeme počinjenja djela bio pod uticajem alkohola.

Na pitanje suda da li bi bio isti nalaz da je optuženi bio trijezan, vještak je rekla da bi optuženi bio potpuno uračunljiv.

Izvor: Srpskainfo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here