Home Vijesti Tegeltija i Rene-Baso očekuju nastavak realizacije projekata

Tegeltija i Rene-Baso očekuju nastavak realizacije projekata

0

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija i predsjednik Evropske banke za obnovu i razvoj Odil Rene-Baso danas su u Londonu izrazili očekivanje da će biti nastavljena realizacija projekata ove evropske finansijske institucije u BiH.

Tegeltija je rekao da je EBRD jedan od najvećih investitora u BiH sa trenutno aktivna 93 projekta i aktivnim portfeljom od 1,3 milijarde evra.
“Ti projekti su u fazi realizacije. Јako smo zainteresovani za nastavak ove saradnje, prije svega za završetak važnih drumskih saobraćajnica, željezničkog saobraćaja, ali i projektata u oblasti energetike. Očekujemo da svi projekti budu realizovani predviđenom dinamikom i punu uključenost EBRD-a u Ekonomski investicioni plan za zapadni Balkan koji nosi značajna grant sredstva”rekao je Tegeltija.
On je istakao da se trenutno pregovara o nekih 14 projekata, od kojih najveći dio predstavljaju grant sredstva, dok drugio dio predstavljaju zajmovi.
Tegeltija je rekao da je danas bio prvi sastanak sa Rene-Basoovom jer ih do sada nije bilo zbog pandemije kovida 19, ali i da su i tom pandemije projekti EBRD-a išli svojom dinamikom.
Istakao je da je tokom sastanka izraženo očekivanje da će biti nastavljena realizacija velikog broja projekata EBRD-a koji su u ovom trenutku u nekoj fazi implementacije.
Tegeltija boravi u Londonu gdje se održava peti Investicioni samit EBRD-a za Balkan.
Adblock test (Why?)