Home Vijesti Teška nesreća kod Mostara: Jedna osoba nastradala, tri policajaca povrijeđena

Teška nesreća kod Mostara: Jedna osoba nastradala, tri policajaca povrijeđena

0

​MOSTAR – Jedna osoba je smrtno stradala, a tri su povrijeđeneu saobraćajnoj nesreći koja se jutros oko 7 časoba dogodila u mjestu Čula, na cesti Mostar- Čitluk.

Ova informacija je potvrđena i iz MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona iz kojeg je rečeno da su u nesreći učestvovali službeno policijsko vozilo i automobil alfa romeo.
U policijskom vozilu su se nalazila tri policajaca, koji su iz smjera Mostara krenuli da obave uviđaj nakon saobraćajne nesreće koja se ranije dogodila u blizini.
U jednom trenutku na njih je pod još neutvrđenim okolnostima naletjelo vozilo “alfa Romeo” koje je nailazilo iz suprotnog smjera i koje je, prema prvim informacijama prešlo u suprotnu traku, usljed čega je došlo do direktnog sudara.
Na lice mjesta odmah su upućene ekipe Hitne pomoći i vatrogasci, a do njihovog dolaska vozač automobila alfa romeo je davao znakove živote.
Međutim, kako je nezvanično rečeno, on je usljed teških povreda podlegao sat i po od nesreće. U ovom trenutku nije poznat ni stepen povreda trojice policajaca koje su ekipe Hitne pomoći odvezle do CUM SKB Mostar, piše Avaz.
Na licu mjesta se obavlja uviđaj u prisustvu dežurne kantonalne tužiteljice, nakon čega će biti poznato više informacija.
Adblock test (Why?)