Home Vijesti Tokom transporta izgorio hiperautomobil Mercedes-AMG One (FOTO)

Tokom transporta izgorio hiperautomobil Mercedes-AMG One (FOTO)

0

Britanske novine “The Sun” su objavile fotografije hiperautomobila Mercedes-AMG One koji je uništen u požaru.

Hiperautomobil vrijedan oko 2.5 miliona evra je fotografisan na autoputu M6 u Stafordšajeru, a u pitanju je jedan od samo 275 planiranih primjeraka.
Prema riječima očevidaca, automobil nije bio u vožnji nego se prevozio u prikolici. Zbog toga je i katastrofalni požar još veća misterija. Vatrogasci su učinili sve što je bilo u njihovoj moći, ali požar je očigledno bio preintenzivan pa je bukvalno “progutao” skupocjeni hiperautomobil.
Incident je potvrđen i iz Mercedesa, navodi “Klix”.

Mercedes-AMG One apparently burns to crisp being transported on U.K. highway. https://t.co/H9AMRiJfF6 pic.twitter.com/s8tvXcfCYl
— Road & Track (@RoadandTrack) May 22, 2023

“Upoznati smo s incidentom koji se dogodio tokom transporta automobila u zatvorenoj prikolici, što je dio procesa njegovog sklapanja. Srećom, niko nije povređen. U ovom trenutku ne znamo šta je izazvalo požar, pomoći ćemo u istrazi”, izjavio je portparol kompanije.
Prema njegovim riječima, može se zaključiti da hiperautomobil u stvari nije završen do kraja, ali i dalje je zabrinjavajuće to što se zapalio i izgorio.
Inače, razvoj hiperautomobila inspirisanog Formulom 1 je praćen nizom problema, tako da se na početak proizvodnje čekalo pet godina. Sada kada je proizvodnja počela, pojavljuju se informacije da pogonski sistemi još uvijek nisu savršeno kalibrisani, a to je još jedan dokaz da razvoj automobila s pravom F1 tehnologijom predstavlja ogroman izazov.
Mercedes-AMG One je predstavljen prošle godine i najavljen u samo 275 primjeraka. Uz pretpostavku da uništeni primjerak nije završen ni isporučen, očekuje se da će biti proizveden zamjenski.
Adblock test (Why?)