Home Biznis Turisti ovog vikenda okupirali Neum

Turisti ovog vikenda okupirali Neum

0

Sunčan i topao subotnji dan osvanuo je u Neumu.

Nakon dužeg perioda nestabilnog vremena, turisti su konačno mogli uživati u kupanju na ugodnih 26 stepeni.

Plaže su ovog vikenda pune posjetioca iz cijele naše zemlje, ali i iz Srbije, Rusije, Francuske, Mađarske, Njemačke, Poljske…

Ugostitelji i hotelijeri su zadovoljni posjetom, a veliki priliv turista se očekuje sa poboljšanjem vremenskih prilika i početkom godišnjih odmora i u narednim danima.

– Vremenska prognoza donijela nam je lijepe vijesti i apartmani su odmah popunjeni. Nadamo se da će sunčano biti narednih sedmica i mjeseci i da će lijepo vrijeme biti i u septembru – kažu iz Ville Gabriel.

I ugostitelji u Neumu konačno imaju razloga za zadovoljstvo jer su njihovi objekti dobro popunjeni.

Deset ćevapa sa pomfritom u jednoj od grill-picerija u jedinom bh. gradu na moru košta 15 KM, koliko morate platiti i za pileći file ili pizzu capricciosu. Cijena hamburgera je 13 KM, a lignji na žaru 24 KM.

U Neumu se mogu pojesti i dobre pite. Prije tri godine otvorena je buregdžinica Sarajka koju sa dosta uspjeha vodi bračni par Meliha i Jasmin Merdžanović.

– Sunce je napokon ogrijalo Neum i odmah je stigao veliki broj turista. Ova sezona je malo lošije počela, ali već sada jedva stižemo napraviti dovoljno jufki za pite. Ponosni smo na naš burek, sirnicu, krompirušu i zeljanicu – kažu iz Sarajke.

Već desetak godina legendarni fudbaler Sarajeva Predrag Pašić većinu ljeta provodi u Neumu u kojem je kupio apartman.

Lijepo vrijeme iskoristio je za sunčanje i kupanje sa suprugom, ali i malom prijateljicom Evom.

– U Neumu sam pronašao svoj mir u ljetnim mjesecima. Konačno nam je stiglo i ljepše vrijeme i odmah je Neum živnuo i puno je turista iz cijelog regiona i Evrope – kaže Pašić.

Završetak magistralne ceste Stolac-Neum, koja je jedini bh. grad na moru povezala s ostatkom zemlje, uveliko utiče na veću posjetu, jer je putovanje do Neuma olakšano i dosta brže.

(
)

Adblock test (Why?)