Home Banjaluka U Banjaluci uhapšene tri osobe zbog vožnje pod uticajem droge: Jedan pokušao...

U Banjaluci uhapšene tri osobe zbog vožnje pod uticajem droge: Jedan pokušao pobjeći

0

Banjalučka policija juče je uhapsila B.G. i S.K. iz Banjaluke i B.B. iz Sokoca, jer su vozili pod dejstvom droge.

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Banjaluka, prvo je oko 01,20 časova uhapšen B.G. u Beogradskoj ulici u Banjaluci, koji je pokušao i pobjeći od policije nakon što se nepravilno kretao ulicom.

“Naime, policijski službenici su u ulici Jevrejska uočili nepravilno kretanje putničkog vozila marke “BMW“, kojim je upravljalo navedeno lice koje se oglušilo na zvučne i svjetlosne znakove policijskih službenika da zaustavi vozilo, već se dalo u bijeg. Nakon  zaustavljanja vozila i izlaska iz istog, lice B.G. se oglušilo o zakonito izdato naređenje policijskih službenika i ponovo se dalo u bijeg, ali je sustignuto i lišeno slobode. Lice B.G. je podvrgnuto ispitivanju na prisustvo opojnih droga i tom prilikom je utvrđeno prisustvo opojne droge “Kanabis“, “Kokain“ i “Amfetamin“ u organizmu”, rekli su policiji.

Dodali su da je B.G. uhapšen zbog počinjenih prekršaja “Ometanje državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija“ iz člana 24. Zakona o javnom redu i miru i prekršaja iz člana 152. 172. i 173. stav 1. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Za pola sata dva hapšenja

Istog dana, oko 22,20 časova u Majevičkoj ulici uhapšen je S.K. iz Banjaluke, kod kojeg je prilikom kontrole utvrđeno da je vozio automobil “Citroen“ pod dejstvom kanabisa.

Takođe, nakon pola sata, oko 22,51 časova u ulici Braće i sestara Kapor, banjalučka policija uhapsila je B.B. iz Sokoca.

“Naime, policijski službenici su tokom obavljanja redovnih poslova i zadataka izvršili kontrolu putničkog vozila marke “Peugeot“ kojim je upravljalo lice S.K., koje je podvrgnuto ispitivanju na prisustvo opojnih droga i tom prilikom je utvrđeno prisustvo opojne droge “Kokain“ u organizmu”, navode iz PU Banjaluka.

O svemu navedenom je obaviješten dežurni sudija Osnovnog suda u Banjaluci – Odjeljenje za prekršaje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here