Home Vijesti U Banjaluku se vraća “Zlatna kašika”

U Banjaluku se vraća “Zlatna kašika”

0

Predstavnici Odjeljenja za privredu i lokalni ekonomski razvoj i Turističke organizacije grada Banjaluka održali su sastanak s predstavnicima Udruženja poslodavaca ugostiteljstva i turizma “Horeka”.

Aleksandra Simić, ovlašteni potpisnik Odjeljenja za privredu i LER, kazala je da je ovo prvi u nizu planiranih sastanaka koji ima za cilj sprovođenje aktivnosti iz oblasti turizma, a koje su od zajedničkog interesa.
“Između ostalog, dogovoreno je da Odjeljenje za privredu i LER ponovo pokrene aktivnosti na dodjeli znaka kvaliteta ‘Zlatna kašika’ ugostiteljskim objektima (restoranima, kafanama, picerijama, poslastičarnicama, gostionicama, krčmama, nacionalnim kućama, konobama i roštiljnicama – ćevabdžinicama), a koji je grad dodjeljivao do početka pandemije virusa korona”, istakla je Simićeva.
Kako je pojasnila, “Zlatna kašika” kao znak kvaliteta predstavlja garanciju usluge koju pružaju navedeni ugostiteljski objekti, te će se kao takvi naći na zvaničnoj turističkoj ponudi grada i omogućiti onim ugostiteljskim objektima koji steknu pravo na nju posebne povlastice po osnovu odluke o određivanju radnog vremena ugostiteljskim objektima na području grada Banjaluke.

Adblock test (Why?)