Home Vijesti U Bijeljini “Dani komedije” od 21. do 25. marta

U Bijeljini “Dani komedije” od 21. do 25. marta

0

Pozorišni festival “Dani komedije” biće održan u Bijeljini od sutra do petka, 25. marta, a na programu je pet predstava pozorišnih trupa iz Srbije i Republike Srpske, najavljeno je iz Centra za kulturu “Semberija”.

Festival će sutra otvoriti predstava “Ožalošćena porodica” Narodnog pozorišta Republike Srpske iz Banjaluke koju je po tekstu Branislava Nišića adaptirao i režirao Nikola Pejaković.
Uloge igraju Željko Stjepanović, Nikolina Friganović, Ljiljana Čekić, Aleksandar Stojković, Slađana Zrnić, Ljubiša Savanović, Vedrana Mačković i Dragana Marić.
Pozorište “Slavija” iz Beograda u utorak, 22. marta, izvešće predstavu “Komedija zabune”. Tekst i režiju je radio Rade Vukotić, a glumici su Jelica Sretenović, Nataša Aksentijević, Milica Janketić, Katarina Barjaktarević, Nemanja Janičić, Peđa Damnjanović, Saša Joksimović i Ognjen Drenjanin.
Za srijedu, 23. mart, najavljena je predstava “Skupština” u izvođenju Gradskog pozorišta “Jazavac” iz Banjaluke.
Predstava je rađena po tekstu Kristine Klemente, reditelj je Ivan Plazibat, dok uloge igraju Aleksandar Stojković, Nataša Ivančević, Anja Ilić, Senad Milanović i Marko Nedeljković.
Predstavom “Bitanga u boji” u četvrtak, 24. marta, publici će se predstaviti glumci iz beogradske Agencije “Scena” od 20.00 časova.
Tekst je radio Vanja Bulić, režiju Tea Puharić, a igraju Maja Šarenac, Tijana Upčev, Miloš Đorđević i Milan Čučilović.
Posljednje festivalske večeri – u petak, 25. marta, biće odigrana predstava “Noćna straža” beogradskog “Ateljea 212”.
Tekst je radio Fedor Šilija, a režiju Boris Liešević. Glimci su Gorica Popović, Gordan Kičić, Tamara Dragičević, Jelena Đokić, Nenad Ćirić, Jelena Stupljanin, Stefan Bundalo, Uroš Jakovljević i Jelena Petrović.
Sve predstave biće igrane od 20.00 časova u velikoj sali Centra za kulturu. Pojedinačne ulaznice za predstave koštaju od 15 do 20 KM, a komplet 65 KM.
Broj mjesta je ograničen, a predstave će biti odigrane uz poštovanje svih epidemioloških mjera.
Adblock test (Why?)