Home Banjaluka U Budžaku se opet osjetio smrad: Građani kontaktirali inspektora

U Budžaku se opet osjetio smrad: Građani kontaktirali inspektora

0

Mještani banjalučkog naselja Budžak (Lazarevo), koji zbog zagađenosti vazduha “vode borbu” sa preduzećem “Jelšingrad livar livnica čelika”, ponovo su javili da se sinoć osjetio smrad.

U Viber grupi “Zagađenje Budžak-Lazarevo” pisali su da se smrad osjetio u nekoliko navrata. Kako kažu, oko 04:00 časa ujutru osjetilo se u ulici Milana Cvijetića, ali i u ulici Ilije Garašanina.

“Ovaj sekund sam pozvao inspektora nadležnog za slučaj Livnica, prenosim vam šta sam dobio kao odgovor…. Sinoć su pustili u probu da odliju dva odlivka sa postavljenim nekim novim ventilacijama, nije bio prisutan sinoć, dolazio je jutros i upoznat je da se sinoć osjetilo. Naložio je da izvrše promjenu u tehnologiji odlijevanja jer misle da odatle potiče smrad, treba do sutra da to urade pa bi sutra veče i u subotu probali opet da izvrše probu i tvrdi mi da žene smije osjetiti duže od pola sata u 23 naveče i oko 4 ujutro. To je ukratko što je rekao i dodao je da neće dozvoliti rad sve dok ne bude skroz riješen problem. Što se tiče nas, nas ništa drugo i ne zanima osim da se riješi ono što nas muči, moje mišljenje je da trebamo sačekati ovu sedmicu, a sledeće da vidimo stanje i ukoliko ne bude promjene da vidimo naše dalje planove i korake, a u međuvremenu bi trebalo da gospođa Zvjezdana dobije rezultate nalaza inspektorata i kompletne analize sa hemijskim sastavima. Naravno ovde smo da svi kažemo ako ima još nešto pametno u svrhu rješenja našeg problema”, napisao je jedan od članova grupe, koji je i kontaktirao nadležnog inspektora.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here