Home Vijesti U Doboju prvi sajam zanimanja

U Doboju prvi sajam zanimanja

0

DOBOJ – Šest srednjih škola iz Doboja danas će budućim srednjoškolcima predstaviti zanimanja koja nude u narednoj školskoj godini, praktičnu nastavu i kakve su mogućnosti zaposlenja poslije školovanja.

Sajam zanimanja, kako je nazvano to predstavljanje, biće održano u Parku narodnih heroja od 10.00 do 12.00 časova u organizaciji gradskog Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti, najavljeno je iz Gradske uprave Doboj.
Manifestaciji će prisustvovati i preduzeća i institucije u kojima učenici obavljaju praktičnu nastavu.
Planom upisa učenika u prve razrede srednjih škola na području grada za školsku 2022/2023. godinu predviđeno je da u šest srednjih škola bude upisano 684 učenika u 29 odjeljenja.
Saobraćajna i elektro škola upisuje 168 učenika u sedam odjeljenja, Ekonomska, Tehnička i Medicinska škola po 120 učenika u po pet odjeljenja, Ugostiteljska i trgovinska škola Doboj 96 učenika u četiri odjeljenja, a Gimnazija “Jovan Dučić” upisuje 60 učenika u tri odjeljenja.
U Doboju su, kao defecitarna, za upis u sljedeću školsku godinu određena zanimanja alatničar u Tehničkoj školi, električar elektroinstalater i auto-električar u Saobraćajnoj i elektro školi i pekar u Ugostiteljskoj školi.
Učenici koji upišu deficitarna zanimanja dobijaće od Ministarstva prosvjete i kulture, u toku školske 2022/2023. godine, mjesečne stipendije u iznosu od 100 KM i besplatan prevoz od kuće do škole za vrijeme trajanja nastavne godine.
Adblock test (Why?)