Home Biznis U Konjicu otvorena japanska fabrika: Preko 300 zaposlenih

U Konjicu otvorena japanska fabrika: Preko 300 zaposlenih

0

U Konjicu su svečano otvoreni novi proizvodni pogoni kompanije Tsubaki-Nakashima TN Bosnia d.o.o.

Japanska kompanija koja širi proizvodnju u konjičkoj fabrici bavi se proizvodnjom komponenti ležajeva, valjčića, a svi proizvodi izvoze se širom svijeta za potrebe automobilske industrije. Fabrika u Konjicu trenutno zapošljava 330 radnika, sa intencijom rasta i progresa u budućnosti, s obzirom na to da je u zadnjih sedam mjeseci utrostručen broj radnika, pri čemu su zaposlenje pronašli mladi sa područja ove grada Konjica, ali i šire.

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić je u svom obraćanju istakao da je ovo velika stvar ne samo za lokalnu zajednicu, nego za cijelu BiH. Istakao da se ovdje radi o japanskim partnerima.

– Vjerujem da većina ljudi zna šta krasi japanske kompanije. Krasi ih preciznost i gotovo savršena organizacija posla – kazao je on.

Nada se da će ovo biti samo prvi korak, da će se dobra vijest proširiti i dalje.

– Nadam se da će i druge japanske kompanije doći u BiH, bilo u Konjic, bilo u neku drugu lokalnu zajednicu bez obzira na to u kojem se dijelu BiH nalazi – rekao je Komšić.

Komšić je nove pogone otvorio zajedno sa gradonačelnikom Konjica Osmanom Ćatićem i direktorom kompanije Zlatkom Hadžimahovićem.

– Ovo je veliki dan za Grad Konjic i Bosnu i Hercegovinu, zato se iskreno zahvaljujem korporaciji TSUBAKI NAKSHIMA za doprinos privrednom razvoju Konjica i Bosne i Hercegovine kroz ovaj značajan poslovni potez proširenja proizvodnih kapaciteta, rekao je načelnik Ćatić i dodao:

– Konjic koji je decenijama bio centar metalske industrije, danas je centar za proizvodnju konusnih valjaka za autoindustriju i željeznice u svijetu,zahvaljujući vama, vašim uspjesnima i kontinuiranom investiranju. Grad Konjic će uvijek biti uz vas u ovakvim i sličnim projektima. Želim vam uspjeh. Hvala i neka vas sreća prati.

Adblock test (Why?)