Home Vijesti U kotlinama i uz rijeke magla smanjuje vidljivost

U kotlinama i uz rijeke magla smanjuje vidljivost

0

BIJELJINA – Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraća se po mokrim ili vlažnim kolovozima, na brojnim dionicama ima odrona, a u kotlinama i uz riječne tokove smanjena je vidljivost zbog magle, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Zbog deminerskih radova na magistralnom putu Sarajevo-Foča, dionica Trnovo-Miljevina u kanjonu rijeke Bistrice dolazi do povrmene obustave saobraćaja od 11.00 do 15.00 časova dva puta po pet do sedam minuta.
Na dionici magistralnog puta Crkvina-Modriča jedan, zbog pripremnih radova na izgradnji auto-puta Vukosavlje-Brčko izmijenjen je režim saobraćaja. Obavezno je poštovanje privremene saobraćajne signalizacije.
Iz Auto-moto saveza navode da se saobraćaj odvija usporeno na dionici magistralnog puta Podromanija-Sumbulovac, u mjestu Mokro.
Zbog sanacije klizišta, saobraćaj se na dionici magistralnog puta Foča-Goražde u mjestu Filipovići, na samoj liniji razgraničenja, odvija otežano, jednom saobraćajnom trakom /urađenom privremenom zaobilaznicom u dužini 150 metara/ uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju.
Na magistralnom putu Rudice-Novi Grad zbog izgradnje biciklističke i pješačke staze dolaziće do izmjene u odvijanju saobraćaja, uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju.
Zbog rehabilitacije magistralnog puta Gradiška-Nova Topola-Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice 1-Nova Topola izmijenjen je režim saobraćaja. Režim saobraćaja izmijenjen je i na spoju magistralnih puteva Gradiška-Nova Topola i Čatrnja-Gradiška zbog izgradnje kružne raskrsnice.
Na dijelu magistralnog puta Žegulja-LJubinje, dionica Podvrsnik-LJubinje, u toku je rekonstrukcija puta, pa se saobraćaj odvija usporeno naizmjeničnim propuštanjem vozila.
Za vrijeme rekonstrukcije magistralnog puta na dionici Brod na Drini /Foča/-Hum /Šćepan Polje/ izmijenjen je režim saobraćaja.
Zbog radova je izmijenjen režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Brod na Drini 2-Vrba u tunelu Čemerno.
Na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta saobraća se usporeno.
Do izmjene u odvijanju saobraćaja dolazi i na dionici magistralnog puta Prijedor-Kozarac radi uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta Banjaluka-Prijedor.
Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.
Radi deminiranja terena na magistralnom putu, dionica Kotor Varoš-Mitrovići u mjestu Viševice, dolaziće do privremene obustave saobraćaja od 8.00 do 14.00 časova radnim danima, i to 30 minuta obustave i 15 propuštanja saobraćaja.
U FBiH danas poslije podne biće otvorene obje trake u Donjoj Jablanici na magistralnom putu Jablanica-Mostar. Planirano je da takav režim saobraćaja bude na snazi za vikend, a od ponedjeljka, 15. maja ponovo će biti zatvorena jedna traka i saobraćaj će biti regulisan semaforima.
Zbog redovnog servisiranja tunela “Vis”, “25. novembar” i “Grab” za saobraćaj je zatvorena desna strana autoputa A-1 smjer Lepenica-Tarčin. Saobraća se u dvosmjernom režimu rada lijevom stranom auto-puta, uz postavljenu privremenu saobraćajnu signalizaciju.
Na mostu Gorica zbog sanacije za saobraćaj je zatvorena desna cijev tunela “1. mart” u smjeru Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz lijevu tunelsku cijev.
Za večeras je planirana sanacija i zamjena dotrajalih rasvjetnih tijela u tunelu Karaula, na magistralnom putu Žepče-Maglaj, tako da će se od 23.00 časa do 5.00 časova ujutro kroz tunel saobraćati usporeno jednom trakom.
Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja. 
Adblock test (Why?)