Home Vijesti Ubijeno 45 terorista u ruskom vazdušnom napadu

Ubijeno 45 terorista u ruskom vazdušnom napadu

0

TEHERAN – Četrdeset pet pripadnika terorističke grupe Džabhat al-Nusra ubijeno je u ruskom vazdušnom napadu u sirijskoj pokrajini Idlib.

Dana 17. septembra ruske Vazdušne svemirske snage izvele su grupni vazdušni napad na bazu terorističke organizacije Džabhat al-Nusra u području Šeik Jusef u pokrajini Idlib.
U udaru je uništeno skladište oružja, dva skladišta materijala i ubijeno više od 45 militanata, uključujući terenske zapovjednike Bilala Sajida i Abu Dujanu al-Dirija,” general oficir Oleg Egorov, zamjenik čelnika Centra za pomirenje suprotstavljenih snaga ruskog Ministarstva odbrane Strane u Siriji, rekao je u nedjelju.
“Teroristi ubijeni u napadu bili su direktno uključeni u napade na sirijske vojnike i civile, kao i pripremanje sabotaža i terorističkih aktivnosti u Idlibu”, rekao je Egorov.
Štaviše, militanti te terorističke grupe izveli su pet topovskih napada u zoni deeskalacije Idlib u Siriji u jednom danu, istaknuo je Egorov.
Dodao je da su u provinciji Alep zabilježena tri granatiranja, dok su u provinciji Latakija dokumentirana dva granatiranja.
(Mehr News)
Adblock test (Why?)