Home Banjaluka Učenici i profesori Medicinske škole donirali pakete udžbenika i školski pribor

Učenici i profesori Medicinske škole donirali pakete udžbenika i školski pribor

0

Početkom nove školske godine kroz akciju prikupljanja udžbenika “Pomozi drugu – pokloni mu knjigu”, koju je organizovala banjalučka Medicinska škola, uručeno je pet paketa udžbenika i školskog pribora učenicima lošijeg materijalnog stanja.

Prema riječima Nikoline Milišić, koordinatorke za praktičnu nastavu u ovoj školi, prikupljen je određen broj udžbenika, koje su upakovali i poklonili ovim đacima.

“Većina udžbenika je uručena djeci iz porodica sa četvoro i više djece. Osim toga, i mi profesori i nastavnici smo sakupljali školski pribor. Željeli smo da damo svoj doprinos ovoj akciji”, rekla je Milišićeva za “Nezavisne”.

Kako kaže, određeni dio pribora, koji je ostao, upakovala je u dvije kutije i odnijela u Dom za djecu bez roditeljskog staranja “Rada Vranješević”.

“Djeca u Domu su se baš obradovala, a iako je to simbolično, njima je bilo drago da smo ih se sjetili”, istakla je ona.

Dodaje da će učenicima koji su donirali knjige uručiti zahvalnice, čime žele da i druge podstaknu da im se pridruže, kako bi sljedeće godine organizovali ovu akciju. “Tu akciju planiramo sprovoditi i trudićemo se da je održavamo i ubuduće”, dodala je ona.

Ana Mitraković, predsjednica Savjeta učenika Medicinske škola, je za “Nezavisne” istakla da je ova akcija nikad značajnija, a s obzirom na to da su u zadnje dvije godine prisutne ozbiljne globalne krize, počevši od krize izazvane virusom korona pa do inflacije koja poprima ozbiljne razmjere.

“Moramo imati u vidu da našu školu pohađaju i učenici iz cijele regije, iz drugih gradova i okolnih mjesta te da oni, osim poskupljenja koja svakodnevno trpimo, značajna sredstva moraju da izdvajaju za prevoz do škole. Posebno nam je zadovoljstvo što smo ove godine prikupili i knjige za učenike naše škole koji dolaze iz porodica ‘4+’. Ove knjige će idućih godina koristiti njihov brat ili sestra koji su takođe u našoj školi, pa je time ova akcija još značajnija”, rekla je Mitrakovićeva.

Kako ističe, u osnovi njihovog poziva i struke je humanost, pa se time i vode.

“Tome nas od prvog dana uče naši profesori, pa i kroz organizovanje ovakvih akcija. Nije slučajno da naša škola, osim po uspjehu, prednjači i po broju organizovanih humanitarnih akcija. Njih u našoj školi organizuje uprava škole, profesori, a čak i učenici samoinicijativno”, dodala je Mitrakovićeva.

Navela je da su dosad organizovali akcije kao što su “Jedan slatkiš, jedno dijete”, novčana sredstva za didaktički materijal za Dom “Rada Vranješević”, humanitarna akcija dobrovoljnog davanja krvi, “Obrok ljubavi” doniran organizaciji “Mozaik prijateljstva”, donacija maturskih haljina Omladinskom centru te još mnogo njih.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here