Home Vijesti Uhapšen otac koji je držao ćerku (8) zatočenu u stanu

Uhapšen otac koji je držao ćerku (8) zatočenu u stanu

0

BEOGRAD – Po nalogu dežurnog zamjenika tuzioca Prvog osnovnog javnog tužilastva u saradnji sa policijom uhapšen je i zadržan Uroš P. osumnjičen da je držao ćerku (8) zatvorenu u stanu na Zvezdari, sapšteno je danas iz tog tužilaštva.

Kako se navodi u saopštenju, za osumnjičenim je bila raspisana potraga 24. marta. 
Uroš P. se sumnjiči za krivično djelo nasilje u porodici i protivpravno lišavanje slobode na štetu nevjenčane supruge, kao i krivična djela zapuštanje i zlostavljanje maloljetnog lica i kršenje porodičnih obaveza u odnosu na dijete. 
U roku od 48 časova osumnjičeni će iznijeti odbranu pred tužiocem. 

Povezane vijesti:
Potresni detalji o životu djevojčice (8) iz Beograda koju je otac držao kao roba
Horor u Beogradu: Osmogodišnju kćerku u stanu držao kao roba

Nakon saslušanja će se preduzeti sve neophodne dokazne radnje u cilju utvrđivanja svih navedenih krivičnih djela koja se osumnjičenom stavljaju na teret.
Dijete su pripadnici MUP-a pronašli u ponedjeljak u stanu neuhranjeno i zapušteno.
Nevjenčana supruga je prijavila Uroša P. za nasilje i tada rekla policiji da drži dijete zatvoreno u stanu.
Direktorka gradskog Centra za socijalni rad Silvia Alavanja rekla je za RTS da je djevojčica po rođenju bila smještena u ustanovu socijalne zaštite, a da je nakon sudske odluke dijete povjereno ocu na staranje 2018. godine.
Prvi osnovni sud u Beogradu saopštio je da na osnovu presude koju je donio 2018. godine osmogodišnja djevojčica nije poverena ocu na samostalno vršenje roditeljskog prava.
Zaštitnik građana je po sopstvenoj inicijativi pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada šest nadležnih organa.
Adblock test (Why?)