Home Vijesti Uhapšena bh. banda, ojadili penzionere u Francuskoj, ali i širom Evrope

Uhapšena bh. banda, ojadili penzionere u Francuskoj, ali i širom Evrope

0

PARIZ – Francuska policija uhapsila je tri žene i muškarca, svi porijeklom iz BiH, koji su već neko vrijeme podizali novac sa bankovnih računa penzionera u Francuskoj, ali i nekoliko evropskih zemalja, otuđivši na taj način više od 153.000 evra.

Istraga je pokrenuta u Finisteru, francuskom departmanu, gdje su prvo i uočeno pražnjenje računa. Naime, oni bi stali iza žrtve na bankomatu, “snimili” pin kod kartice, a zatim ispraznili račun. Kako prenose francuski mediji, prosjek godina žrtava je 77.
Kada je pokrenuta istraga, policija je uočila učestalo prisustvo četvoro ljudi na nadzornim kamerama bankomata. Uglavnom se radilo o bankomatima u šoping centrima. Tada je već postalo jasno da je riječ o grupi koja “operiše” po cijeloj Francuskoj:
“Sve u svemu, riječ je o nekoliko stotina prevara, tj. klasičnih krađa, a žrtve su uglavnom bili stariji, penzioneri”, stoji u saopštenju policije.
Tokom istrage, policija je ustanovila da ova izuzetno mobilna grupa slične krađe izvela u Španiji, Italiji, Švajcarkoj, Hrvatskoj i Njemačkoj. Njih četvoro je identifikovano zahvaljujući prekograničnom nadzoru i konačno su uhapšeni u departmanu Korez, neposredno pred odlazak u Španiju. Kod njih je pronađena suma od 12.000 evra, a navodno to im je “trodnevni plijen”, što ukazuje da su njihove aktivnosti bile izuzetno profitabilne. Kako prenose mediji, njihovo prvo pojavljivanje pred sudom zakazano je za april.
Adblock test (Why?)