Home Vijesti Uložio 200.000 dolara u automobil, ali ne i u kočnice

Uložio 200.000 dolara u automobil, ali ne i u kočnice

0

Autor ove modifikacije je bukvalno najveći dio svog života uložio u prepravke na automobilu koje su ga koštale više od 200.000 dolara, ali i 23 godine života.

Mnogi će to razumeti jer je to pravi klasik. Merkur kometa je dobila brojne nadogradnje u posljednje dvije decenije. Opremljen je Chevrolet big block V8 motorom, a zahvaljujući snažnom kompresoru šalje preko 1300 KS na zadnje točkove.
 Međutim, kočnice su poslednji put servisirane prije 17 godina. Kočnice na automobilu koji bukvalno pršti od snage.
A da nije pametno voziti takav automobil, pogotovo ne na javnom putu, uvjerio se i vlasnik vozila i Jutjuber AutotopiaLA lično tokom snimanja reportaže o ovom automobilu, prenosi B92.
Zbog grubog rada i zaglavljivanja gasa na 2200 obrtaja u minuti, vozač je bio prinuđen da koristi kočnice tokom vožnje kako bi kontrolisao vozilo. A onda su se kočnice pregrijale i otkazale.
Komet je nastavio vožnju sve dok nije završio u vozilu zaustavljenom na semaforu. Jutjuber je udario glavom o armaturu, a vlasnik je povrijedio ruku. Ipak, na kraju mogu da budu srećni jer niko nije teže povrijeđen u nesreći koja se lako mogla izbjeći.
Adblock test (Why?)