Home Vijesti Usvojena beba rođena ispod ruševina nakon zemljotresa

Usvojena beba rođena ispod ruševina nakon zemljotresa

0

DAMASK – Tek rođena devojčica spasena iz ruševina poslije razornog zemljotresa u Siriji, u kojem je poginula njena majka i ostali članovi porodice, dobila je ime Aja, što na arapskom jeziku znači “znak od Boga” ili “čudo”, a brigu o njoj preuzeće rođak.

Aja, koja je u trenutku kad je izvučena iz ruševina u Dženderisu i dalje bila vezana pupčanom vrpcom za svoju nastradalu majku i dalje je u bolnici, njeno stanje je iz dana u dan sve bolje i nema oštećenja kičme, kao što se u prvom trenutku strahovalo, rekao je ljekar bolnice u Afrinu.
“Nazvali smo je Aja da bismo prestali da je zovemo novorođena beba”, rekao je doktor Hani Maruf iz bolnice Čihan, prenio je Gardijan.
O maloj Aji brigu će preuzeti njen rođak Salah al-Badran, čija je kuća u Dženderisu, na sjeverozapadu Sirije, takođe uništena u katastrofalnom zemljotresu.
On je, zajedno sa svojom 11-članom porodicom, uspeo da pobjegne iz jednospratne kuće, ali sada žive u šatoru, prenio je AP njegove riječi.
Spasioci u Dženderisu otkrili su Aju u ponedjeljak popodne, više od 10 sati poslije zemljotresa, dok su tragali za preživjelima u srušenoj petospratnici.
Beba je pronađena pod betonskom ruševinom i dalje vezana pupčanom vrpcom za svoju majku, koja je preminula zajedno sa suprugom i još četvoro djece.   
Adblock test (Why?)