Home Vijesti Velika akcija u Njemačkoj: Trojac iz BiH upleten u krađu vozila vrijednih...

Velika akcija u Njemačkoj: Trojac iz BiH upleten u krađu vozila vrijednih 1,5 milion evra

0

DORTMUND – U okviru zajedničke akcije njemačkog policijskog inspektorata, policije u Dortmundu, austrijske kancelarije kriminalističke policije i Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, a pod koordinacijom Europola, u Njemačkoj su uhapšene tri osobe osumnjičene za krađu vozila vrijednih 1,5 miliona evra.

Kako se navodi u saopštenju Europola, ova akcija hapšenja dovela je do rasformiranja bande kradljivaca automobila koja djeluje širom Njemačke.
“U Dortmundu su pretražene ukupno četiri nekretnine, a kao rezultat toga, troje osumnjičenih su uhapšeni u Dortmundu i u okolini Njemačke”, navodi se u saopštenju.
Kako se dodaje, ovu kriminalnu organizaciju činili su državljani BiH koji su ilegalno boravili u Njemačkoj i vršili zločine u saveznim državama Donja Saksonija, Severna Rajna-Vestfalija i Hesen.
“Oni se sumnjiče da su noću ilegalno ulazili u stambene objekte kako bi krali ključeve skupocjenih vozila, a ukupna vrijednost ukradenih vozila prelazi 1,5 miliona evra”, navodi se u saopštenju.
Takođe, ova istraga je sprovedena u okviru Evropske Multidisciplinarne platforme protiv kriminalnih prijetnji (EMPACT), a uz podršku projekta Suzbijanja ozbiljnog kriminala na Zapadnom Balkanu IPA 2019, kojeg finansira EU.
“Platformu sprovode italijanske, holandske, njemačke vlasti koje daju finansijsku podršku organizaciji operativnih sastanaka i raspoređivanju njemačkih istražitelja u Austriji”, zaključuje se u saopštenju.
Adblock test (Why?)