Home Vijesti Višemilionska pljačka u Čileu, ima nastradalih

Višemilionska pljačka u Čileu, ima nastradalih

0

​SANTJAGO – Dvije osobe su poginule danas u osujećenoj višemilionskoj pljački na najvećem čileanskom aerodromu u Santjagu, saopštile su čileanske vlasti.

Snimci koji se dijele na društvenim mrežama pokazuju pucnjavu između pljačkaša i zvaničnika čileanske vazduhoplovne agencije (DGAC) ispod aviona LATAM Erlajnsa na međunarodnom aerodromu ”Arturo Merino Benitez” u Santjagu, prenio je Rojters.
Vlasti su saopštile da su jedan pljačkaš i službenik za bezbjednost aerodroma poginuli tokom pokušaja pljačke.
Zamjenik ministra unutrašnjih poslova Manuel Monsalve rekao je da je 10 pljačkaša ušlo na aerodrom rano jutros u tri vozila, nakon što su vezali čuvare.
“Došlo je do intenzivne razmjene pucnjave”, rekao je Monsalve, napominjući da su bezbjednosni organi “spriječili dobro organizovanu i naoružanu grupu da izvrši dobro isplaniranu pljačku”.
Avion, koji je stigao iz Majamija, nosio je 32,5 miliona dolara, koje je prevozila lokalna kompanija za obezbjeđenje.
Generalni direktor DGAC-a, rekao je da nijedan putnik nije bio ugrožen tokom susreta, iako su “pljačkaši imali veliku vatrenu moć da ukradu novac”.
Organizovani kriminal u Čileu je u porastu posljednjih godina, uključujući složene pljačke vozova i višemilionske pljačke u glavnoj morskoj luci u zemlji, navodi Rojters.
Adblock test (Why?)