Home Biznis Vlada FBiH smanjuje cijenu gasa, 20 miliona KM za tunel Hranjen

Vlada FBiH smanjuje cijenu gasa, 20 miliona KM za tunel Hranjen

0

U Sarajevu je počela 357. sjednica Vlade Federacije BiH.

Prema usvojenom dnevnom redu, Vlada će, na prijedlog Federalnog ministarstva trgovine, razmatrati odluku o davanju saglasnosti na veleprodaju cijenu prirodnog gasa.

Na prijedlog Federalnog ministarstva prometa i komunikacija, planirano je razmatranje četiri programa utroška sredstava utvrđenih ovogodišnjim Budžetom FBiH za kapitalne infrastrukturne projekte. Radi se o Programu „Kapitalni transferi javnim poduzećima – Transfer za izgradnju tunela Hranjen” u iznosu od 20.000.000 KM, te tri programa “Kapitalni transferi javnim preduzećima”, a koja se odnose na izradu glavnog projekta izgradnje brze ceste Sarajevo – Tuzla, zatim sufinansiranje izgradnje IX transferzale, spoj od Stupske petlje do Aerodroma Sarajevo, kao i rekonstrukciju dijela tomislavgradske obilaznice.

Također, na prijedlog Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, Vlada bi trebala donijeti i Odluku o uplati zaostalih neuplaćenih obaveza za penzijsko i invalidsko osiguranje za uvezivanje radnog staža 121 radnika zavisnih društava – rudnici uglja u Koncernu JP Elektroprivreda BiH.

Između ostalog, Vlada bi na današnjoj sjednici, na prijedlog Federalnog ministarstva kulture sporta, trebala razmatrati i četiri programa utroška sredstava iz Budžeta FBiH za ovu godinu s kriterijima raspodjele transfera fondacijama. Riječ je o fondacijama za kinematografiju, za izdavaštvo, zatim muzičku, scensku i likovnu umjetnost, te za bibliotečku djelatnost.

O najvažnijim odlukama i zaključcima sa sjednice Vlade FBiH javnost će biti obaviještena putem saopćenja.

(
)

Adblock test (Why?)