Home Politika “Vlast uljepšava stvarnost, ne može bez kredita”

“Vlast uljepšava stvarnost, ne može bez kredita”

0

“Nema tog novca izuzev ako se ne uzme neki novi kredit pa da se eventualno kupe izbori. Ova vlast ne može da iznjedri više od postojećeg, a postojeće je ništa. To je ta gola istina i ne vjerujem u bilo šta po pitanju ekonomije, što je rekao Dodik”, ističe Šarović.

Ovo je vrijeme za rješenja koja se tiču postojeće krize, a ne mitingovanje, jasan je predsjednik SDS-a.

“Zašto se poziva ili pokazuju mišići prema opoziciji, zbog čega, koji je razlog? Ovo je vrijeme u koje od vlasti očekujemo kako da sa vrata skinemo visokog predstavnika, novog visokog predstavnika. Oni taj plan nemaju. Mislim da su i glavni krivci zašto su oživjeli mrtvaca. Raniji visoki predstavnik je zaista bio u fazi da ga zaboravimo. On je vaskrsao, ali za to je odgovorna vlast. Zato ja mislim da umjesto ovog mitingovanja oni treba da se urazume i da sarađuju sa opozicijom radi odgovornosti, da ne bude kasno i da predlažu planove kako da izađemo iz krize”. zaključuje Šarović.

“Za vlast je karakteristično da pokušava da uljepša stvarnost”, kaže potpredsjednik PDP-a Jelena Trivić i dodaje da je dovoljno samo pogledati neke indikatore, vidjeti kakve su prosječne plate, kakve su penzije, koliki je dug RS, koliko on koči ekonomski razvoj.

“Ono što je simptomatično bilo iz sinoćnjeg govora gospodina Dodika jeste da on u jednoj rečenici govori u nekom smislu pogrdno prema nekom stranom faktoru i njegovom uticaju na RS, a treba znati da je upravo on i njegova struktura vlasti ta koja je zadužila RS upravo kod onih međunarodnih finansijskih institucija koje kontroliše politički Zapad. Dakle, to su Međunarodni monetarni fond, Svjetska banka. Evropska investiciona banka, Evrospka banka za obnovu i razvoj i poslednje što smo imali zaduženje na londonskoj berzi”, navodi Trivićeva.

S jedne strane, kaže ona, imate jednu priču za masu, populističu priču koja kaže “ne, nama stranci ništa ne mogu”, a s druge strane ste zavisni od kredita tog stranog faktora.

“To je nešto što je karakteristično za gospodina Dodika gdje on zaista pokazuje svo svoje licemjerje u tom smislu”, istakla je Trivićeva.

(BN)