Home Vijesti Vodostaj Sane opao za pola metra

Vodostaj Sane opao za pola metra

0

PRIJEDOR – Vodostaj Sane na području Prijedora opao je za oko pola metra, a u opadanju je i Gomjenica, izjavio je šef gradskog Odsjeka civilne zaštite Miroslav Krneta.

Krneta je naveo da je u Prijedoru stanje mnogo povoljnije nego juče, da Sana i dalje opada i da je uzvodno u Sanskom Mostu vodostaj manji za 69, a u Ključu za 48 centimetara.
“Dobro je da se na području Raškovca, Bišćana, Tukova, Brezičana i Cikota, Sana povlači iz zaplavljenog dijela i ostaje na pojedinim mjestima, u takozvanim prirodnim depresijama”, rekao je Krneta novinarima u Prijedoru.
On je istakao da nema precizne podatke o broju poplavljenih kuća, ali da je riječ o naseljima Bišćani i Raškovac i da će komisije na terenu utvrditi stanje.
Starješina Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice Prijedor Radovan Martić napomenuo da se pojavljuje podzemna voda svaki put kada počne opadati nivo Sane, te dodao da su od juče intenzivirane intervencije vatrogasaca na ispumpavanju.
“Trenutno je šest pumpi na terenu, a imamo ih još toliko i spremni smo da odgovorimo izazovima. Očekujemo da će u Tukovima i Raškovcu biti najviše intervencija”, dodao je Martić.
Predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola Prijedor Zdravko Budimir rekao je da se u područnom odjeljenju Osnovne škole “Branko Ćopić” u Gomjenici danas ne održava nastava zbog velike količine vode u okolini školske zgrade i jučerašnjeg rasta nivoa Gomjenice.
Adblock test (Why?)