Home Vijesti Za dlaku izbjegnut sudar vozova punih putnika

Za dlaku izbjegnut sudar vozova punih putnika

0

OSIJEK – Tragedija je za dlaku izbjegnuta u petak kada je voz na relaciji Osijek Strizivojna Slavonski Brod krivo preusmjeren, prenijeli su hrvatski mediji.

Naime, umalo je došlo do sudara dva voza, koji su se uspjeli zaustaviti 300 metara jedan od drugog, prenijeli su hrvatski mediji.
Oni su zaustavljeni između Topolja i Donjih Andrijevaca.
Nastao je potpuni haos, a putnicima niko ništa nije rekao, ali, srećom, niko nije povrijeđen. 
“Užas, zastavili su se 300 metara jedan od drugog”, ispričao je za 24sata jedan svjedok. 
Dodao je da se za vrijeme izvođenja radova na pruzi saobraćaj odvijao samo jednim kolosijekom. 
“Mašinovođe su, na sreću, na vrijeme uočili da idu jedan prema drugom. Moglo je završiti kritično, ali sve je dobro”, dodao je on.
Jedan zabrinuti otac ispričao je da je došao pred sina na stanicu.
“Čekao sam sina iz Osijeka, trebao sam ga pokupiti na stanici i rekli su mi da budemo sretni što nije došlo do tragedije”, rekao je čovjek i dodao da je izvršeno alkotestiranje željezničkih saobraćajaca i da je u toku utvrđivanje činjenica zbog čega je došlo do ove greške. 
Za situaciju u “Hrvatskim željeznicama” znaju i nazivaju to “naletom voza jednog na drugi”, ali telefonski nisu htjeli dati više informacija, prenijeli su hrvatski mediji. 
Na službenim stranicama HŽ-a u petak nije bilo nikakvih obavještenja o ovom slučaju. 
Iz Policijske uprave brodskoposavske potvrdili su informaciju da je Operativnokomunikacioni centar PU brodskoposavske zaprimio dojavu nešto nakon 13 sati o krivom preusmjeravanju vozova.
“Kako ne bi došlo do sudara voza sa drugim koji je dolazio iz suprotnog smjera, oni su na vrijeme zaustavljeni, te nije bilo povrijeđenih osoba. Radi se o putničkim vozovima koji su saobraćali na relaciji Vinkovci  Zagreb, te Slavonski Brod  Vinkovci”, naveli su u saopštenju. (24sata)
Adblock test (Why?)