Home Vijesti Zadovoljavajuća prohodnost puteva

Zadovoljavajuća prohodnost puteva

0

BANJALUKA – Prohodnost većine puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ je zadovoljavajuća, a zastoja i posebnih ograničenja nema, osim na dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi, saopšteno je jutros iz Auto-moto saveza /AMS/ Srpske.

Izmjene su na putnim pravcima Prijedor-Kozarac zbog izgradnje auto-puta, zatim Gradiška-Nova Topola-Klašnice, Brod na Drini /Foča/-Hum /Šćepan Polje/, kod Doboja gdje je u toku gradnja auto-puta, te u tunelima Čiljegovići na putu Lapišnica-LJubogošta i Sijeračke stijene na magistralnom putu Dobro Polje-Miljevina.
Na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta vozi se usporeno.
Zbog oštećenja mostova preko rijeke Bukovice u mjestu Gornji Podgradci i rijeke Jablanice u mjestu Sovjak na lokalnim putevima, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na alternativne putne pravce.
Izmjene u saobraćaju su i na putevima Stari Ugljevik-Glavičice, Foča-Goražde u Filipovićima i Ukrina-Gornja Vijaka.
Vangabaritni prevoz kreće se putnim pravcem Stanić Rijeka-granični prelaz Brod, Kotor Varoš-auto-put-granični prelaz Gradiška, Stanić Rijeka-Jezero, Brčko-Lepnica/Lončari, pa se vozačima savjetuje da voze opreznije i poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.
U FBiH se zbog sanacionih radova na magistralnom putu Jablanica-Mostar, kod restorana “Zdrava voda”, saobraća naizmjenično, jednom trakom u dužini od 150 metara.
Sporije zbog radova tokom dana saobraća se i na ulazu u Stolac iz smjera Mostara, kao i na skretanju za Orahovicu na području Konjica.
Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.
Adblock test (Why?)