Home Vijesti Zaobiđite trendove, birajte kvalitetnu crnu kožnu jaknu

Zaobiđite trendove, birajte kvalitetnu crnu kožnu jaknu

0

Od trenutka kad je Rik Ovens od kožne jakne učinio pravo malo remek-djelo, ova jakna postala je komad kojeg mnoge dame ponosno drže kao dio svoje garderobe. I to s razlogom.

Modni znalci svrstali su je u bazične komade koji su nosivi uz razne stilove, u raznim prilikama i to godinama. Komad čija modna moć ne blijedi zato je na samom vrhu pametnih modnih investicija. U nastavku pročitajte četiri savjeta koja će vam pomoći prilikom potrage za savršenom kožnom jaknom.
Kožna jakna ne smije biti pre(uska) ni (pre)kratka
Iako volimo nositi uske jakne koje nam naglašavaju liniju, prilikom kupovine kožne jakne morate imati na umu da ćete ispod nje nositi još jedan komad i da ćete je sigurno nekad željeti i zakopčati. A kad je zakopčate ne želite izgledati poput vreće. Zato prilikom kupovine, zavisno od kroja jakne, pazite da vam odgovara i kad je zakopčate, posebno na području grudi, ramena, ruku te na leđima.

Birajte crno
Crna kožna jakna je klasik u ormaru. Možete kupiti i model u boji vina ili smeđu, ali tek nakon što na vješalicu stavite svoju savršenu crnu jaknu. Pazite na revere te da ona ima lijepo ušivenu postavu.
Trendovski prizvuk
Sve što vrijedi i za boju, isto vrijedi i za dodatke na vašoj jakni. Okovratnici od krzna, zakovice, ukrasi…, ali ne i na savršenoj kožnoj jakni. U ovom slučaju, ako želite zreli izgled, budite vjerni klasici. Trendovski prizvuk jakni možete uvijek dati naknadnim dodavanjem okovratnika, koji u zavisnosti od prilike možete skidati i stavljati.

Pametno birajte materijal
Postoje razne vrste kože: skaj koža, tanja, deblja, mat, brušena… Prilikom kupovine kožne jakne pazite da odaberete i pravilnu teksturu, koja će se slagati s vašim dnevnim kombinacijama i koja će odoljeti čestom spremanju u kofere i koja se neće gužvati, izbijeliti, pucati i lako grebati. Zbog toga je prava koža najbolja opcija. To je, naravno, i skuplja verzija, ali takva investicija se ipak isplati s obzirom na nosivost ovog komada iz sezone u sezonu.
Adblock test (Why?)