Home Vijesti Zašto je važno koristiti tonik za čišćenje lica

Zašto je važno koristiti tonik za čišćenje lica

0

Njega kože lica je veoma važna kako u ljetnjem, tako i u zimskom periodu. Tonik, kao i ostali preparati za njegu, trebalo bi da bude prilagođen vašim trenutnim potrebama i tipu kože. Korišćenje tonika je veoma važno, jer on služi za čišćenje lica i skidanje mrtvih ćelija sa njega.

Losion ili tonik za lice uklanja vodeni kamenac ili sapun koji je ostao na površini kože, djeluje antibakterijski, ima protivupalna svojstva, ali i predstavlja podlogu koja se nanosi prije kreme za lice. Ukoliko koristite toknik za lice nakon umivanja, bićete sigurni da vam je koža potpuno čista.
Tonik je posebno značajan, jer dodatno vlaži kožu i daje joj mekoću, a upotrebljava se veoma jednostavno. Ne zahtijeva mnogo vremena, a lice se njim čisti između umivanja i nanošenja kreme. Važno je da znate da tonik ne služi za skidanje šminke i nemojte ga koristiti za to.
Postoje micelarni rastvori koji mogu da zamjene sredstvo za skidanje šminke, ali to nije uloga tonika.
Kada čistite lice tonikom, koristite tupfer ili vatu. Natopite ih losinom i laganim pokretima u krug očitite kožu. Izbjegavajte oči i usta i skidajte prljavštinu dok koža ne bude potpuno čista. Kad završite čišćenje, sačekajte malo da se tonik osuši, a zatim nanesite kremu koju koristite za lice.
Tonik ne mora uvijek da bude skup i nije ga nužno kupovati u drogerijama. Postoji vrlo jendostavan i jeftin način da napravite ovo sredstvo za lice kod kuće. 
Sve što vam je potrebno jeste šolja prokuvane vode u koju čete dodati šolju prirodnog jabukovog sirćeta i sve dobro promiješati.
Poslije toga je vaš losion spreman da ga koristite.
(Telegraf)
Adblock test (Why?)