Home Banjaluka Značajni projekti u Ljevčanskoj: Izgradnja vodovodnog kraka i sanacija klizišta

Značajni projekti u Ljevčanskoj: Izgradnja vodovodnog kraka i sanacija klizišta

0

Za oko 25 domaćinstava Ljevčanske ulice, konačno je riješen problem vodosnabdijevanja, te je izgrađen vodovodni krak u dužini od oko 550 metara, što su upravo mještani ove ulice navodili kao jedan od osnovnih prioriteta.

To nije jedini projekat koji će biti realizovan upravo u ovoj ulici, na zadovoljstvo svih mještana, s obzirom da su toku i radovi na sanaciji klizišta, za šta su sredstva obezbijeđena iz projekata “Smanjenje rizika i katastrofa za održivi razvoj u Bosni i Hercegovini” koji zajednički finansiraju vlada Švajcarske i Ujedinjene nacije.

Upravo mještane ove ulice danas je obišao i gradonačelnik Draško Stanivuković sa saradnicima.

“Klizište prema Kliničkom centru u Ljevčanskoj ulici postaće prošlost, a u ovoj ulici riješili smo još i višedecenijski problem vode. Pokušavamo danas da riješimo sve ono što nije niko prije nas”, poručio je gradonačelnik.

Kada je riječ o sanaciji klizišta u Ljevčanskoj ulici, nakon završenih radova, saobraćaj će se odvijati na obe saobraćajne trake, te će na taj način biti riješen dugogodišnji problem bezbjednog odvijanja saobraćaja za sve sugrađane, a prije svega one iz mjesnih zajednica Petrićevac, Paprikovac i Motike.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here